10 англомовних онлайн-платформ, які навчать вас програмувати

Розробка програмного забезпечення може здаватися складним процесом (хоча нещодавно ми з’ясували, що навіть дітей віком 5-8 років можна цьому навчити); але якщо в Новому році ви нарешті вирішити спробувати свої сили у програмуванні — рекомендуємо вам скористатися одним із наступних 10 ресурсів для дистанційної освіти.

Codecademy — платформа, на основі якої можна вивчати прості уроки із володіння JavaScript, HTML та CSS, Python та Ruby.

Girl Develop It — платформа для жінок, яка на основі неприбуткової організації волонтерів забезпечує наставницьку роботу із усіма віковими групами жінок із різних країн. Завдання — навчити жінок розробляти програмні продукти різного рівня складності.

Udacity — стенфордська онлайн-платформа, де серед інших курсів онлайн-освіти можна знайти і курс безкоштовного вивчення програмування: Introduction to Computer Science.

Code Racer — мультиплеєр, який в ігровій формі дозволяє вивчати як основи на кшталт HTML та CSS, так і поглибити знання в сфері програмування вищого рівня складності.

Computer Clubhouse — онлайн-проект для малозабезпечених родин, котрий покликаний дати доступ до уроків програмування більш ніж 25 тис дітей щороку.

CoderDojo — волонтерські сесії для молоді, що дають змогу вивчити програмування, потрапити до технологічних компаній на навчальні тури та послухати цікавих спікерів з цієї сфери.

Code School — онлайн-курси із широким спектром мов для вивчення, а також програмами опанування дизайну та веб-розробки.

Treehouse — батьківська платформа проекту Code Racer, що надає доступ до відеокурсів та уроків усім, хто хоче покращити свої навички програмування.

Girls Who Code — популярна ініціатива, яка влаштовує конкурс серед 13—17-річних дівчат на розробку прикладних програм та інженерних рішень. Мета проекту — збільшити кількість жінок в ІТ, присутність жінок-підприємців на різних посадах в технологічних компаніях та стартапах через заохочення їх до активної співучасті.

Black Girls Code — платформа для афроамериканок, але гадаю, що афроукраїнки також можуть скористатися цим сайтом для вивчення мов програмування.

Раніше ми вже розповідали, для чого варто опанувати навички кодера і як програмування може вам допомогти вже в найближчому майбутньому.

Джерело: blog.ted.com

Читайте также:

Как получить работу в Uber, Google, Facebook и других компаниях

Нужно сделать инфографику? Обзор самых простых и доступных способов

Музыка для повышения продуктивности работы

10 самых высокооплачиваемых работ гигономики — исследование Fit Small Business