В Україні запускають нову інтернет-радіостанцію про культуру

На платформі колективного фінансування «Спільнокошт» стартував новий проект із запуску медіа — команда ентузіастів зі Львова прагне зібрати 35 тис грн протягом 50 днів на запуск інтернет-станції із передачами про культуру, мистецтво та науку.

В Україні запускають нову інтернет-радіостанцію про культуру

Радіостанція називатиметься «Бармаглот», а зібрані кошти підуть на купівлю потрібного обладнання — команда проекту вже сформована, приміщення знайдене, ремонт завершений і навіть частина техніки придбана командою за свої кошти. За словами авторами, вони прагнуть створити ефір, у якому одночасно можна буде почути «Chikinki», Astrud Gilberto, «Cocteau Twins», «The Smiths», Jagjit Singh, «The Incredible String Band» або Arto Tunçboyacıyan; де розповідають про «Дао Де Цзін», новий альбом Тома Уейтса, живопис Уільяма Тернера, суфійську поезію Омара Хайяма, культурні події з усього світу. Станом на сьогодні вони вже опрацювали більше 12 тис пісень; мета проекту — зробити фонотеку, де репертуар повторюватиметься не частіше, ніж раз на квартал.

Вже 2 роки автори проекту випускають подкаст «Кіноведи», темою нових передач також стануть розмови про оперу та театр, а також різні культурні напрямки — від озвучення в ефірі фрагментів повістей та оповідань до наукових лекцій, від передач про комікси чи наукову фантастику до спортивних ігор, від дискусій про кінематограф XXI століття до обговорення богословських трактатів або європейських міфів. За місяць після запуску сайту радіостанції планується розпочати трансляцію декількох передач, поступово, щотижня, збільшуючи їхню кількість в ефірі.

Назву проекту обрано на честь чудовиська із книги Льюїса Керрола «Аліса в Задзеркаллі». Базою для нового мовника стане приміщення у центрі Львова. Підтримати нове починання у просторі інтернет-мовлення можна на сторінці проекту на платформі «Спільнокошт».

ДІЗНАЙТЕСЯ ПРО ІНШІ УКРАЇНСЬКІ КУЛЬТУРНІ МЕДІА:

Читайте также:

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Фінансування тревел-стартапів у 2023 році: тренди та найбільші раунди

Загадковий стартап довголіття в який інвестує Сем Альтман