Як працюватиме система онлайн-бронювання машин BlaBlaCar в Україні

Найбільший у світі сервіс спільних поїздок на авто між містами доповнює вже відомі можливості для спільноти водіїв і пасажирів новинкою: в Україні почне працювати система онлайн-бронювання BlaBlaCar. Компанія обіцяє, що процес бронювання місць в автомобілях буде таким же зручним, як для автобусних перевезень та залізниці. Давайте розберемося, як це працюватиме.

Як працюватиме система онлайн-бронювання машин BlaBlaCar в Україні

Як запускатимуть нову систему бронювання від BlaBlaCar

На сьогоднішній день система онлайн-бронювання доступна для жителів більшої частини України, повідомляють у компанії, за винятком деяких східних і південних областей. Найближчим часом функціональність стане доступна на всій території, а за деякий час буде впроваджено систему оплати послуг сервісу, що зі свого боку означає ідентифікацію користувача через платіжні інструменти. Такий принцип вже працює практично у всіх західноєвропейських країнах:

«—BlaBlaCar в даний момент працює в 22 країнах світу, а Україна є однією з найбільш швидко зростаючих країн. Ми не розголошуємо локальні дані, але як виняток, можемо сказати, що тільки за останній рік на українській платформі зареєструвалось понад 1 млн користувачів; і ця динаміка дуже позитивна. Ми приділяємо багато уваги вдосконаленню існуючих і впровадженню нових можливостей, які роблять сервіс надійнішим і зручнішим,» — Олексій Лазоренко, керівник BlaBlaCar в Україні та Росії.

За його словами, система онлайн-бронювання місць у BlaBlaCar успішно зарекомендувала себе у Франції, Великобританії, Італії, Португалії, Німеччині, Іспанії та Польщі. Тепер настала черга України.

ВАМ ТАКОЖ БУДЕ ЦІКАВО ДІЗНАТИСЯ:

Як працює ця технологія для пасажирів

Зареєстровані у BlaBlaCar користувачі зможуть вибрати водія за певними критеріями, включаючи вартість поїздки, кількість відгуків та статус водія, марку авто — і потім забронювати місце. Якщо раніше тільки водії мали можливість бачити профілі своїх майбутніх попутників, то таке бронювання дає змогу пасажирам теж подивитися профіль водія для кожної ділянки у спільній поїздці, включно із інформацією про облікові записи учасників поїздки в соцмережах Facebook, «ВКонтакті» та LinkedIn. Це допоможе як водіям, так і пасажирам зробити процес підготовки до поїздки більш комфортним.

Що зміниться для водіїв

Тепер під час публікації своєї пропозиції про поїздку водій повинен буде обрати, в якому режимі будуть підтверджуватися запити на бронювання місць в його автомобілі: вручну або автоматично. У першому випадку йому доведеться самостійно підтверджувати кожен запит, дотримуючись встановленого потенційним попутником терміну очікування відповіді. У іншому випадку водій буде лише отримувати повідомлення про нові бронювання.

Джерело: прес-служба BlaBlaCar в Україні

Читайте также:

Фінансування тревел-стартапів у 2023 році: тренди та найбільші раунди

Стартапи, які пропонують переосмислити світ паркування

Що безпечніше – безпілотний автомобіль чи людина за кермом?

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції