Через інтернет можна буде оформити субсидію ЖКГ, довідку про доходи і закордонний паспорт

Один із керівників програми електронного урядування в Україні Дмитро Дубілет оприлюднив три нових послуги для громадян, що відтепер будуть доступні в електронному вигляді. Пілотний запуск цих послуг відбувся для мешканців Дніпропетровська та області на порталі iGov. Після тестування їх запустять для всієї України.

Першою послугою стане заявка на отримання субсидії. Для подачі заяви не треба буде нікуди йти чи отримувати окремо довідку про доходи від податкової. Достатньо буде авторизуватися в системі за допомогою BankID і заповнити форму. Протягом 20 днів або швидше користувач отримає лист з копією документа про надання субсидії чи відмову у ній (якщо є причини).

Отримати чи замінити закордонний паспорт також можна буде онлайн. Заповнивши коротку форму, громадяни зможуть записатися на конкретний час в чергу та сплатити за послугу видачі паспорта готівкою чи банківською карткою. Найближчим часом додатково запустять оплату цієї послуги через інтернет, вибрати час візиту для отримання паспорту та заповнення основних даних про особу, яка має отримати паспорт. Оскільки фото та фіксація відбитків пальців не можуть виконуватися дистанційно, за паспортом однаково доведеться приходити особисто.

І третя нова послуга — це довідка про рівень доходів від податкової. Для отримання достатньо буде в формі заявки зазначити місце отримання, а також за який період надається довідка. Для отримання субсидій цю довідку замовляти окремо вже не буде потреби. В подальшому до даної послуги обіцяють підключити ключі ЕЦП, щоб зробити дистанційним не лише процес замовлення, але й отримання цього документа.

Раніше стало відомо, що Міністерство юстиції запустило низку послуг в електронному вигляді для громадян України.

Джерело: сторінка Дмитра Дубілета в Facebook

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023