Як це влаштовано: Навчання в Google очима української студентки

Магістрантка кафедри комп’ютерних наук ВНТУ Тетяна Польгуль влітку побувала в столиці Сполученого Королівства завдяки участі в European Google Android Camp 2015. Своїми враженнями вона поділилась із часописом alma mater; ми ж публікуємо ключові моменти її розповіді:

«— Поки ви є студентом та мрієте потрапити у Google, то маєте можливість поїхати на стажування до цієї компанії або у Google Android Camp. Етапи відбору однакові: необхідно пройти технічні співбесіди, за результатами яких можете пройти на одну з цих програм. Невелика примітка: учасники Android Camp повинні мати досвід з програмуванням на мові Java.

Я пройшла у European Google Android Camp 2015, який відбувався у Лондоні цього літа. Сказати, що я була щаслива, дізнавшись, що пройшла — нічого не сказати. Компанія оплачувала все, навіть візу та переліт. 

Отже, в перший день я прилетіла на декілька годин раніше, тому встигла побачити Букінгемський палац, оскільки ми жили зовсім поруч — у «Хілтоні». А звідти вже побачила Big Ben та London Eye.

Як це влаштовано: Навчання в Google очима української студентки

Уже ввечері ми познайомились з усіма учасниками, з організаторами та лектором. Також ми отримали купу подарунків: до завершення курсу в мене була вже велика нова сумка від компанії, повністю набита подарунками від них — від ручки та магнітику до планшету, Google Cardboard та худі з логотипом.

Щодня у нас було інтенсивне навчання в офісі. Ми вивчали багато матеріалу на лекціях та виконували багато практичних завдань; також було багато спілкування з «гуглерами» під час ланчу. До речі, їжа у Google — це окрема тема, оскільки там все дуже смачно, і кожного дня були різні страви. Ще стосовно їжі в їхніх офісах що вразило: коли був день азіатської кухні, одна дівчина взяла собі якийсь вид суші, а їй сказали, що ці суші вже аж годину (!) стоять, тому забрали їх у неї і винесли такі ж, але щойно приготовані.

Щоденно були «практичні завдання» зі співробітниками — нас вводили у культуру компанії, щоб ми її повністю розуміли. Ввечері після занять у нас була культурна програма. Одного вечора у нас був квест центром Лондона, проведений у дуже цікавому та пізнавальному форматі. Ще один вечір було присвячено інтерактивній грі зі співробітниками Google, яка була розроблена самою компанією. Загалом день розпочинався о 08:30 і закінчувався близько 23:00 — 00:00.

В останній день наших занять був хакатон (24-годинні змагання), на якому кожна команда розробляла додаток під Android. Цілу ніч з нами були співробітники з Google, у яких можна було запитувати, як щось зробити. Тому у наших додатках ми дійсно могли реалізувати будь-що. Зранку до нас прийшов навіть дизайнер, який міг порадити щось з дизайну. Тобто ми вивчали всі сфери, необхідні для побудови Android-додатку.

Поки у вас є студентська можливість, раджу спробувати свої сили! Незважаючи на те, що за весь час свого перебування я зустріла лише двох носіїв російської мови (з якими все одно частіше розмовляла англійською), дотепер підтримую зв’язок з людьми, яких зустріла там, оскільки всі дійсно дуже дружелюбні та привітні».

 

Джерело: часопис «Імпульс» | Фото: Facebook-сторінка Тетяни Польгуль

Читайте также:

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Bard стає Gemini – що цікавого анонсувала компанія Google

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24