З’явилась перша українська платформа краудфандингу в сфері книговидання

Українські інтернет-активісти запустили першу в Україні платформу, на якій користувачі можуть фінансувати кампанії зі збору коштів для друку українською своїх улюблених книг.

Засновники сайту Komubook регулярно пропонуватимуть до публікації певні книги, оцінюючи вартість їх видання. Після чого стартуватиме збір коштів, строком від 30 до 60 днів. Коли необхідна сума буде зібрана, книгу видадуть, а всі спонсори отримають свій екземпляр.

 

booksfunding

У першу чергу проект спрямований на видавництво відомих закордонних авторів художніх творів, яких, на думку активістів, не вистачає на полицях українських магазинів. Крім того, проект дозволяє фінансувати видавництво книг, які з різних причин ще не з’явилися на вітчизняному ринку українською мовою.

На даному етапі процес відбору книг для видання зусиллями Komubook буде здійснюватися адміністрацією ресурсу – користувачам лише пропонують підтримувати книги, що їх цікавлять. За попереднiми даними, в перспективі свої пропозиції зможуть вносити і сторонні користувачі.

Зараз йде кампанія зі збору коштів на видання «Страху і ненависті в Лас-Вегасі» Хантера Томпсона, «Затемнення» Філліпа Діка, «Наркоти» Вільяма Берроуза, «Місіс Делоуей» Вірджинії Вульф і деяких інших популярних авторів. На видання книг планують зібрати від 45 до 90 тис. грн.

Раніше сервіс колективного фінансування подарунків Wishround, створений українськими підприємцями, вийшов на ринок Польщі.

Джерело: Komubook

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023