73-річний київський винахідник випускає міні-авто із склопластику

У віці 73 роки теж можна створювати технологічні стартапи. Це своїм прикладом доводить мешканець Києва Едуард Рудік — винахідник і автоконструктор, який будує у власному гаражі міні-авто для міста із склопластику ще із 1983 року.

Першу міні-машину для міста він змайстрував на основі моторолера «Тула». Досвід подорожей на авто та мотоциклах допомагає конструктору зрозуміти, як найкращим чином виготовляти невеликі автомобілі, комфортні для пересування містом та приміською житловою зоною. В його невеличкій компанії працює четверо людей, котрі проектують, випробовують машини і агрегати і допомагають втілювати його розробки на практиці.

На виготовлення одного авто йде півроку. В основі корпусу лежить склопластик та пінопласт.

На сьогоднішній день створено вже 19 таких міні-авто, основна частка серед вже випущеного — на базі двигунів від мотоциклів, але є й моделі із електричним двигуном. Авто має місце для водія та одного пасажира.

Максимальна швидкість розробок київського автоконструктора — 100-120 км/год, вартість найдешевшої моделі — 18 тис грн. Серійне виробництво ентузіаст радий був би запустити, але за його словами, бракує капітальних інвестицій: за словами Едуарда Рудіка, потрібно щонайменше $2 млн для запуску масового виробництва.

Раніше у Києві відбувся парад електромобілів, серед учасників якого були й ентузіасти-розробники, що складають власні авто.

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023