Як виглядає перше у світі авто, що їздить на солоній воді

В рамках міжнародного автосалону в Женеві було представлено електромобіль, який використовує в якості джерела живлення солону воду та нанотехнології.

Технічні особливості роботи двигуна новинки не розголошуються. Відомо лише, що для того, аби електромобіль міг їхати, його потрібно заправити солоною водою: вода є джерелом для живлення потокової батареї, при цьому запас ходу від одного заряду сягає 600 км, а розгін до «сотні» він бере за 2,8 сек.

Авторство унікального авто належить інді-виробникові nanoFlowcell з Ліхтенштейну. Електромобіль носить назву e-Sportlimousine. Його рух забезпечуть одночасно 4 електродвигуни, здатних видавати 925 к.с.

Для контролю потужності двигунів використовується окрема електроніка із обмеженням пікових потужностей. Обертальний момент сягає 2900 Н•м. Максимальна «оптимальна» швидкість руху становить при цьому 380 км/год. За словами представників компанії, незвичну новинку вже сертифіковано для руху європейськими дорогами.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що проект українського школяра із видобування електроенергії із атмосфери отримав бронзову медаль в олімпіаді наукових винаходів від Intel.

Читайте также:

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

Google I/O 2022: нові гаджети та декілька програмних новинок

Аерокари, які можуть стати першими серійними літаючими авто

5 причин, чому варто пересісти за кермо електромобіля