Чиновників та знаменитостей із Росії Facebook почав блокувати за слово «хохол»

Заступник очільника російського інтернет-регулятора «Роскомнадзор» Максим Ксензов видалив свій акаунт в соцмережі Facebook після того, як адміністрація соцмережі заблокувала його публікацію зі словом «хохлы».

За словами російського чиновника, він не хотів би, щоб «невідомі громадяни відомих стран забороняли» йому говорити «рідною мовою» (очевидно, маючи на увазі, що образлива назва українців є частиною літературної російської мови).

Трохи раніше на тиждень було заблоковано російського письменника Едуарда Багірова через словосполочення «нещасні хохли», яке він використав в одній із публікацій на своїй сторінці у Facebook. Російські ЗМІ навіть звертались до адміністрації соцмережі Марка Цукерберга за роз’ясненнями, на що їм пояснили, що використання слів на кшталт «хохол», «нігер» та інших образливих слів відносно етнічних груп, національностей та націй не відповідає правилам використання соціальної мережі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українські чиновники досягли домовленості із адміністрацією Facebook про співпрацю в галузі інформаційної безпеки та моніторингу.

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023