«ВКонтакте» та Вікіпедія будуть популяризувати українську мову в інтернеті

«ВКонтакте» та Українська Вікіпедія оприлюднили спільний освітній проект до Дня української мови та писемності. У спільноті «Вікіпедія про мову» можна буде ознайомитись з правилами та історією української мови, дізнатись маловживані слова і поширені помилки.

Прес-секретар «ВКонтакте» в Україні Влад Леготкін пояснює, що таким чином організація планує зробити свій внесок у поширення грамотності та підтримати українську мову, не тільки в день свята, але й щодня на просторах мережі інтернет. Ініціатори сподіваються, що спецпроект стане зручним майданчиком для вивчення нових цікавих та корисних фактів про українську мову, поданих в звичному для сучасних користувачів форматі.

rezNSbaVDHA

На підтримку української мови ініційовано безліч цифрових проектів: створюються відеоуроки для школярів українською мовою та відкриваються безкоштовні онлайн-курси, започатковуються платформи для збору коштів на переклад зарубіжної літератури українською мовою, з’являються нові науково-популярні видання тощо.

Ентузіасти поєднують історію української літератури та музики з сучасними можливостями, а спеціалісти обговорюють гострі проблеми розвитку сучасної української освіти – все це з метою популяризації українського.

Джерело: «ВКонтакте»

Читайте также:

Про бото-фермы и фейковых инфлюенсеров

Политическое расфрендживание

Фешн с умом: украинские маркетплейсы с концептом reuse

Бьюти-фильтры (не) спасут мир: авторское мнение и комментарий психолога