Blog Imena.UA

«Київстар» та державні структури запускають електронний ідентифікатор особи MobileID

Державне агентство з питань електронного урядування України організувало перемовини зацікавлених державних органів з представниками мобільного оператора «Київстар», під час яких було затверджено план дій щодо запровадження в країні технології MobileID.

Компанія «Київстар» раніше вже озвучувала своє бачення роботи системи підтвердження особистості громадянина через MobileID відповідно до європейських практик.

Тепер Агентство виступило майданчиком для узгодження позицій профільних держорганів та бачення мобільного оператора з урахуванням вимог чинного законодавства, а також вироблення спільних рекомендацій щодо запровадження MobileID в Україні.

Для розгортання послуги найближчим часом потрібно вирішити такі питання:

«Київстар» готова до інвестицій у MobileID, а державні органи повинні забезпечити нормативно-правове забезпечення такого проекту.

На сьогодні MobileID є однією з найбільш перспективних технологій. Кожен громадянин зі смартфоном матиме змогу через MobileID зручно проходити процедуру верифікації та отримувати доступ до будь-якого електронного сервісу: від сплати податку чи штрафів до отримання дозволу на будівництво чи ліцензію.

Зараз в Україні активно запроваджують систему надання державних послуг в електронному вигляді – читайте про це в нашій добірці тематичних матеріалів.

Джерело: сторінка Держагентства на Facebook
Фото: сторінка Держагентства на Facebook