Blog Imena.UA

10 українських компаній, які отримали €400 000 на кліматичні інновації

Під час другого етапу відбору програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери» 10 українських проектів, що розробляють сталі технології, отримали інноваційні ваучери на загальну суму 400 000 євро. Переможці використають ваучери на подальше вдосконалення своїх технологічних рішень для скорочення викидів парникових газів, ресурсо-ефективності та енергоефективності.

Кліматичні інноваційні ваучери — це безповоротне фінансування українських кліматично-дружніх бізнесів, які розробляють або впроваджують кліматичні технології. Ваучери не треба повертати, проте компанії, що отримують їх, мають співфінансувати такі проекти власними коштами не менш як на 25%.

Переможцями другої хвилі відбору програми стали:

Проект «Кліматичні Інноваціні Ваучери» започаткований програмою ЄБРР «Центр передачі технологій і фінансів у сфері зміни клімату» (FINTECC) і впроваджується за фінансування Інвестиційного фонду сусідства ЄС (ІФС). В Україні проект втілює неурядова організація «Грінкубатор», яка сприяє інноваціям у сфері кліматичних технологій та розвитку зеленої економіки в Україні.

Організатори повідомили про початок прийому заявок на третій етап програми «Кліматичні інноваційні ваучери», який триватиме до 28 лютого. Очікується, що до кінця 2018 року в рамках програми буде проведено ще два етапи конкурсного відбору, підтримано близько 50 інноваційних проектів в Україні, а загальний бюджет становитиме 1 млн євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  1. Інтерв’ю з Олександром Кравцовим, Electrocars, одним із переможців попереднього етапу програми
  2. Британці запустили плавучу електростанцію потужністю 30 МВт
  3. Німецький автопром об’єднується із штучним інтелектом Facebook