Blog Imena.UA

«Детектор медіа» від команди «Телекритики» буде слідкувати за українськими ЗМІ

Учасники Громадської організації «Телекритика» на чолі з Наталією Лигачовою презентували новий проект — інтернет-видання «Детектор медіа», яке буде інформувати читачів про найважливіші події в українському і світовому інформаційному просторі та на медіаринку, в контексті політичних та соціальних процесів.

Слоган «Детектора медіа» — «Watch dog українських ЗМІ». Працівники редакції обіцяють аналізувати та конструктивно критикувати роботу вітчизняних ЗМІ з метою підвищення якості їхнього продукту, а також сприяння медіаграмотності широких кіл громадян.

Пріорітетними темами для висвітлення буде впровадження медіареформ, створення суспільного мовлення, викриття фактів корупції в медіасфері, моніторинг діяльності державних та регуляторних органів у галузі, протидія перетворенню ЗМІ на засоби пропаганди. Першим проектом «Детектор медіа» стане спецвипуск, присвячений щорічній телевізійній премії «Телетріумф».

До редакції «Детектора медіа» входять Галина Петренко, Мар’яна Закусило, Світлана Остапа, Гала Скляревська та інші вихідці з інтернет-видання «Телекритика». «Детектор медіа» також продовжить співпрацю з відомими авторами «старої “Телекритики”» — Андрієм Кокотюхою, Отаром Довженком, Сергієм Черненком, Петром Бурковським та іншими. Сайт видання запрацює в кінці січня 2016 року, до того часу контент проекту доступний на його Facebook-сторінці.

Раніше ми писали про те, що ІА «УНІАН» представила новий онлайн-проект для українських користувачів. Через окремий сайт можна залишити повідомлення про наявну проблему і свої контактні дані, а далі журналісти почнуть відстоювати ваші законні права усіма доступними їм методами. В тому числі, шляхом оприлюднення вашого питання з іменами відповідальних осіб.

Про те, як змінюються соціальні медіа та які тренди чекають на них найближчим часом – в нашому спеціальному матеріалі.

Джерело: Media Sapiens