Blog Imena.UA

Ноутбук підключений, але не заряджається: як виправити збій Windows

Підтримка Windows 7 офіційно закінчилася і це означає, що настав час оновити вашу систему до Windows 10. Але й з новою системою можуть траплятися дивні речі. Наприклад, користувачі скаржаться, що після встановлення чергового оновлення Windows іноді трапляється, наприклад, що майже нова батарея цілком справного ноутбука перестає заряджатися. Водночас ноутбук показує, що він підключений до електромережі.

Втім, як виявив Мет Еліот (Matt Elliott), тестувальник ПК, ця проблема не є рідкістю і періодично виникає після оновлення Windows. На щастя, є легкий спосіб її виправлення. Можливо він не спрацює у 100% випадків, коли ви зіштовхнулися з такою проблемою, однак, варто спробувати. Ось як повернути акумулятору свого ноутбука здатність заряджатися, коли він був підключений до електромережі.

Розв’язання проблеми в Windows 10

Якщо ваш ноутбук відмовляється заряджати акумулятор, навіть коли він визнає, що підключений до електромережі, ось що потрібно зробити:

1-й спосіб

В Диспетчері пристроїв зайдіть в розділ «Батареї» та видаліть всі пристрої, які там є

2-й спосіб

Якщо процедура, наведена вище, не допомогла розв’язувати проблему, доведеться виконати складіший алгоритм дій.

Таким чином, перевстановивши драйвери акумулятора ноутбука, відключивши акумулятор, а потім знову під’єднавши його, ми повернули батареї пристрою до нормального робочого процесу.

Що робити в Windows 7

Схожа проблема вас може спіткати не тільки в новій Windows 10, але і в попередній Windows 7. На щастя, алгоритм дій в цій ОС аналогічний: видалити драйвери батареї, витягнути акумулятор, потім вставити його назад  та перезавантажити систему.

Якщо акумулятор не знімається

Справді, більшість сучасних лептопів постачається з незнімними акумуляторами. Щоб його витягнути, вам прийдеться відкручувати задню кришку, а це не завжди просто. Тому може допомогти наступний лайфхак:

Цей спосіб набагато простіший, ніж розкручування ноутбука з метою  витягнути батарею. Але, як показав досвід, часто він працює так же ефективно, як повне від’єднання акумулятору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Джерело: CNET