Blog Imena.UA

Як користуватися Midjourney — все про популярній генератор зображень

Генератори зображень на основі штучного інтелекту, такі як DALL-E 2 та Midjourney, стрімко набирають популярності. Люди люблять вводити химерні підказки та дивитися, що виходить. Midjourney — один з найбільш сучасних інструментів, з тих, що ви можете спробувати прямо зараз.

Що таке Midjourney?

Midjourney знаходиться десь між DALL-E 2 та Craiyon. Він також використовує штучний інтелект та машинне навчання для створення зображень на основі текстових підказок. Результати досить хороші, але не такі дивовижні, як у DALL-E 2. Midjourney – технологія Девіда Хольца, швидко завоювала популярність. Важливо те, що будь-хто може спробувати бета-версію Midjourney зараз.

Як використовувати Midjourney?

В цей час Midjourney пропонує обмежену версію freemium, яка дозволяє користувачам відправляти 20-25 запитів для створення зображень. Після цього користувачі можуть вибирати з ряду пакетів підписки — починаючи від базового пакета з 200 зображень, стандартного членства, яке включає необмежену кількість зображень, або преміум-корпоративного членства, яке включає ще й повну конфіденційність.

Єдине, що вам потрібно для використання бета-версії Midjourney, це обліковий запис Discord. Переходимо на сайт Midjourney і вибираємо «Приєднатися до бета-версії». Потрапляєте на сервер Discord. Тут ви даватимете текстові підказки боту Midjourney. Ви можете використовувати обліковий запис у браузері або завантажити програму.

«Стає тільки краще, коли звичайні люди можуть платити та отримувати від цього задоволення, тоді як професіонали платять менше, ніж за корпоративний продукт, і все одно насолоджуються продуктом та використовують його для роботи. Я думаю, що ця простота дорого обходиться, і ми хочемо її зберегти». — Девід Хольц

Як з’явився Midjourney

Щоб зрозуміти Midjourney, важливо озирнутися назад на 2011 рік — рік, коли Девід Хольц запустив свій перший стартап Leap Motion, заснований на штучному інтелекті. Це був оптичний модуль, який фіксував рух людських рук за допомогою штучного інтелекту. Своїм головним завданням він бачив не вдосконалення машин, а розширення можливостей людей за допомогою штучного інтелекту.

2021 року Хольц заснував Midjourney як незалежну дослідницьку лабораторію. Ґрунтуючись на цих розробках, лабораторія почала пропонувати свій сервіс перетворення тексту на зображення у 2022 році. Подібно до своїх аналогів, система штучного інтелекту приймає підказку або ідею дизайну у формі фрази та використовує її як натхнення для створення захопливих образів.

І тепер з Midjourney художники отримують інструменти для вивчення нових способів мислення та розширення можливостей уяви. Midjourney виділяється тим, що до бота зі штучним інтелектом можна отримати доступ тільки через інтернет-протокол передачі голосу, соціальну платформу обміну миттєвими повідомленнями Discord, а не через власний вебсайт або мобільний додаток.

Коли видається запит природною мовою, бот відповідає чотирма зображеннями з низькою роздільною здатністю приблизно за 60 секунд. На цьому етапі користувачі можуть створювати варіанти, щоб наблизитись до бажаної ідеї. Можливо змінювати співвідношення сторін з максимальною роздільною здатністю 2048 × 1280 пікселів, що набагато вище, ніж роздільна здатність DALL-E 2 1024 × 1024.

Фотографії окремих об’єктів великим планом, відсилання до попкультури, начерки вугіллям або олівцем, картини у стилі різних відомих художників — Midjourney може зробити все це.

Чи замінить Midjourney дизайнерів-людей?

Ні не може. За словами Хольца, Midjourney покликаний розширити наші можливості, а не замінити нас будь-яким чином.

«Це схоже на той момент, коли люди винайшли автомобілі. Те, що машини можуть їздити швидше за людей, не означає, що ми відрізаємо собі ноги. Ви будете використовувати автомобілі, щоб швидше дістатися кудись. По суті це збільшує нашу швидкість. Так само наш продукт включає красивий дослідницький процес, в якому він стає продовженням вашої уяви. І ви можете блукати, досліджувати та з’ясовувати, чого ви хочете». — Девід Хольц

Чи порушує Midjourney авторські права щодо контенту?

Це особливо цікаве та спірне питання, оскільки Midjourney черпає дані з Інтернет. З усім тим, Хольц стверджує, що двигун штучного інтелекту призначений лише для того, щоб «черпати натхнення» з даних та гарантувати, що результат буде повністю новим. Хольц стверджує, що отримав безліч прохань від художників подвоїти здатність Midjourney черпати натхнення у своїх власних роботах, а також у роботах інших.

Що чекає на нас попереду: перетворення тексту в 3D?

У той час як світ вважає, що наступний етап еволюції перетворення тексту на зображення перейде до повномасштабних відеороликів або фільмів, Midjourney не погоджується. Насправді компанія могла б уникнути цього, наскільки це можливо, оскільки включення можливостей перетворення тексту у відео може зробити продукт дорожчим, та й результат може розчарувати.

З усім тим, Хольц планує вивести все на новий рівень за допомогою перетворення тексту на 3D. Він докладно розповів про прагнення Midjourney зробити результати більш реальними та перейти до доповненої та віртуальної реальності.

Крім цього, компанія має намір доповнити наявний продукт більш розширеними функціями, тим самим роблячи результат більш реалістичним та деталізованим.

Технологія Midjourney використовує комбінацію власних моделей та кодів із відкритим вихідним кодом для створення творів мистецтва. Найближча мета – припинити використання продуктів з відкритим вихідним кодом та створювати коди на 100% власними силами.

Але вже зараз завдяки штучному інтелекту відбувається революція у мистецтві. У 2022 році переможцем щорічного мистецького конкурсу-ярмарку штату Колорадо виграла картина, створена Midjourney. Джейсон М. Аллен з Пуебло-Уеста, штат Колорадо, створив її за допомогою Midjourney.

Театр просторової опери

Робота «Театр просторової опери» посіла перше місце в конкурсі для цифрових художників-початківців, що зробило її однією з перших робіт, створених штучним інтелектом. Ця подія викликала запеклу реакцію з боку художників, які звинуватили її, по суті, у шахрайстві.

І він закликав художників подолати свої заперечення проти штучного інтелекту, хоча б як стратегію подолання.

«Це не зупиниться. Мистецтво померло. Все скінчено. Штучний інтелект переміг. Люди програли». — Джейсон М. Аллен

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge