Blog Imena.UA

Найпопулярніші сервіси для відеоконференцій

На сьогодні існує багато способів налагодити зв’язки між людьми, які знаходяться на значній відстані від співрозмовника. Це актуально для ведення різного роду бізнесу, коли необхідно зв’язатися з постачальниками, партнерами, проводити співбесіди зі співробітниками. Але не всі сучасні технології роблять віддалене спілкування доступним. В цьому випадку кращим рішенням буде використання спеціалізованої програми або веб сервісу для відеоконференцій.

Наразі створено різноманітні веб-сервіси, які допомагають організовувати різноманітні онлайн-події. Доволі складно визначитись з вибором програми, котра має відповідати всім вимогам та цілям. Далі пропонуємо розглянути підбірку найбільш поширених з них, аби визначити найкращі.

MyOwnConference

Цей зручний відеосервіс підтримує до 16 різноманітних міжнародних мов. Це дозволяє без проблем організовувати як локальні, так і міжнародні онлайн-перемовини з партнерами. У одній веб-конференції можуть одночасно розмовляти до 2 тис. людей. При цьому кожен може під’єднатися до перемовин з будь-якого зручного пристрою – смартфону на різних платформах, ноутбуку чи комп’ютера. Крім проведення різних трансляцій, існує можливість показу відеороликів, презентацій, демонстрації екрану свого пристрою, а також обміну текстовими повідомленнями у чаті.

WebEx

Цей сервіс для проведення онлайн-конференцій вважається одним з найпопулярніших. Він допускає проведення різноманітних конференцій, тренінгів, перемовин або конференцій, а також семінарів у режимі онлайн. Для цього існує набір різних функцій, починаючи від показу графічних презентацій, закінчуючи онлайн-дошкою для спільних записів. Користування додатком є не настільки й складним, а налаштування функціоналу для власної зручності займає не більше 30 хв. Достатньо зручний цей інструмент є і для слухачів, котрим для участі навіть не знадобиться реєструватися або встановлювати програму на свій пристрій.

Skype

Звичне популярне рішення для спілкування онлайн в реальному часі. Ця програма підходить для ділових зустрічей у форматі відеодзвінка до 50 осіб, а також в ній доступне спільне використання екрану. Додатковою перевагою є зберігання ваших файлів до 30 днів. З недоліків варто відзначити відсутність технічної підтримки та необхідність встановлення на комп’ютер за подальшою реєстрацією всіх учасників.

Zoom

Zoom – провайдер відеоконференцій, який свого часу привернув величезну кількість користувачів на ринку США. Безкоштовна версія цього сервісу пропонує можливість відеоконференції кількістю до 100 учасників і тривалістю до 40 хвилин, а так само до 40 хвилин запису трансляції. Сервіс має відмінну службу підтримки та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. З недоліків відсутність хмарного сховища і необхідність реєстрації на платформі та завантаження додаткового програмного забезпечення.

Інші платформи

Варто вказати також інші програми:

Складно перерахувати усі програми, оскільки їх існує надто багато. Але визначитись з вибором простіше після ознайомлення з різними веб-сервісами та їх функціями.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО: