Blog Imena.UA

Які питання задають на співбесідах у компанії Ілона Маска, Річарда Бренсона та Біла Гейтса

Лідери найбільших компаній надають великого значення підбору кадрів і називають його однією з найскладніших завдань. Вони придумують незвичайні питання, щоб при особистій зустрічі відразу виявляти людей, які забезпечать зростання і процвітання їх бізнесу. Розповідаємо, які запитання ставлять в компаніях Ілона Маска, Річарда Бренсона і Білла Гейтса.

Які питання ставлять в компаніях Ілона Маска

В цьому році дві компанії під керівництвом Ілона Маска увійшли в топ-10 найпрестижніших місць для стажування за версією Vault. Tesla, яка зайняла в списку сьоме місце, оцінюється в $32,8 млрд, а SpaceX, яка посіла десяте місце, вартує $33,8 млрд. За оцінками експертів, в найближчому майбутньому ця цифра може перевищити $120 млрд.

Влаштувавшись на роботу в один з проєктів Маска, співробітник отримує частину акцій компанії, вартість яких з часом може значно зрости. Tesla і SpaceX ефектно виглядають в резюме, але влаштуватися туди не так просто: для цього буде потрібно відмінна академічна успішність, наявність цікавих захоплень і вражаючий досвід роботи. Крім того, потрібно проявити себе на співбесіді.

Стажери SpaceX розповіли про питання, які їм задавали рекрутери. Компанія шукає професіоналів в різних областях — як інженерів, так і фахівців з бізнес-процесів, тому хід співбесід може сильно відрізнятися.

Основні та вступні питання

Порада від співробітників SpaceX: «Попрацюйте над чимось значним і навчитеся докладно і цікаво розповідати про це».

Головоломки,  припущення та наукові питання

Порада від співробітників SpaceX: «Потрібно розуміти властивості матеріалів і основні положення механіки, такі як напруга і моменти інерції».

Знання про космос та ракетобудування

Порада від співробітників SpaceX: «Вам знадобляться знання про цикли ракетних двигунів і принципи конструювання подібних систем».

Які питання ставлять в компаніях Річарда Бренсона

Ресурс MockQuestions наводить понад 30 прикладів питань, які вам можуть задати на співбесіді в Virgin Atlantic. Публікуємо деякі з них.

Virgin Atlantic відрізняється особливою корпоративною культурою, і рекрутери шукають людей, які добре в неї впишуться. На сайті компанії розміщено таку цитату її власника, Річарда Бренсона: «Мене часто запитують, що відрізняє Virgin від інших. Відповідь проста — це люди. Якби не команда добре навчених, мотивованих і, перш за все, щасливих співробітників, які вносять свій внесок у загальну справу, ми б ніколи не досягли того, що у нас є».

Які питання ставлять в компаніях Білла Гейтса

Білл Гейтс — один з найбагатших людей у світі (його статки становлять $ 79,2 млрд), але і він визнає, що наймання співробітників і управління ними завжди були для нього однією з найскладніших завдань.

Мільярдери на кшталт Гейтса дуже не люблять робити помилки в цій важливій галузі. Вони намагаються залучити до роботи людей, які допоможуть розвивати компанію і випереджати конкурентів, а не тих, хто буде витрачати час колег даремно через банальну некомпетентність. Ось які запитання ставлять кандидатам на вакансії в Microsoft.

Білл Гейтс побудував одну з найвпливовіших компаній і зробив справжню революцію у світі технологій, а після відходу з поста CEO Microsoft зосередився на своєму фонді та благодійній діяльності.

Ось кілька його порад для початківців фахівців.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО: