Blog Imena.UA

Шукаєте що почитати літом? Список рекомендованих книг від Білла Гейтса

Щороку Білл Гейтс ділиться своїми книжковими рекомендаціями на літо. Ось що він радить прочитати на цей раз.

Мені подобається брати з собою у відпустку кілька книг — часто я беру більше, ніж зможу прочитати за час поїздки. Але я вважаю, що краще мати під рукою занадто багато книг, ніж надто мало.

Якщо ви така ж людина, як я, то напевно вже задумалися про список літератури на літо — і я всіляко рекомендую вам познайомитися з наступними книгами.

Жодну з них не можна назвати книгою для легкого читання. Все, крім однієї, присвячені ідеї революції — але не в тому сенсі, який зазвичай вкладають у це слово у світі технологій. Нещодавно я зацікавився книгами про перевороти (одна з них так і називається: «Переворот») – про те, що сталося в Радянському Союзі після повстання більшовиків, про події в США під час війни та глобальної переоцінки економічної системи.

Якщо ви шукаєте щось більше, ніж типове літнє чтиво, я рекомендую вам нову книгу Грема Сімсіона «Результат проекту “Рози”» (якщо ви не читали дві попередні частини з його трилогії, то літо — ідеальний час, щоб з ними познайомитися). Також я не можу не згадати про нову книгу моєї дружини Мелінди «Момент підйому». Я вважаю, що це одна з кращих книг, які я прочитав в цьому році.

Отже, ось мій повний список літератури на літо:

Джаред Даймонд. «Переворот»

Я великий фанат всього, що написав Джаред, і його остання книга не виняток. У ній розповідається про те, як суспільства реагують на кризові моменти. За допомогою дивовижних практичних прикладів автор показує, як різні країни справлялися з екзистенційними проблемами, такими як громадянська війна, загроза з-за кордону і загальне невдоволення.

Сюжет книги звучить трохи гнітюче, але після її прочитання я став сильніше вірити в те, що ми зможемо розв’язати свої проблеми.

Роуз Джордж. «Дев’ять пінт»

Якщо кров викликає у вас огиду, то, мабуть, вам краще пропустити цю книгу. Але якщо ви, як і я, вважаєте її чимось дуже цікавим, то вам сподобається ця книга від британського журналіста з особистою прихильністю до теми.

Я величезний фанат творів, які докладно розповідають про одну конкретну тему, так що «Дев’ять пінт» (стільки крові містить тіло дорослої людини) була тим, що треба. У ній ви знайдете суперцікаві факти, які змусять вас по-новому цінувати кров.

Амор Тоулз. «Джентльмен в Москві»

Цю книгу, схоже, читали всі мої знайомі. Я нарешті до них приєднався, коли мій шурин надіслав мені копію, і я радий, що з нею познайомився. Роман Тоулза розповідає про графа, засудженого до довічного домашнього арешту в московському готелі. Книга дуже весела, розумна і напрочуд життєрадісна.

Навіть якщо ви не поділяєте мого інтересу до творів про Росію (я прочитав всі книги Достоєвського), «Джентльмен в Москві» – це дивовижна історія, яка сподобається кожному.

Майкл Бешлосс. «Президенти війни»

Мені цікаві всі аспекти В’єтнамської війни — і це була основна причина, чому я взявся за цю книгу. Коли я її закінчив, то дізнався багато нового не тільки про В’єтнам, але і про інші вісім великих конфліктів, в яких брали участь США на початку XIX століття і в 1970-х.

Книга Бешлосса дасть вам цінні уроки про те, як керують президенти.

Пол Кольє. «Майбутнє капіталізму»

Остання книга Кольє змушує задуматися про тему, яка займає зараз уми багатьох.

Я не в усьому згоден з автором — аналізувати проблему у нього виходить краще, ніж пропонувати рішення — але досвід Кольє як фахівця з економіки, що розвивається дозволяє йому давати розумні прогнози про те, куди рухається капіталізм.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Gatesnotes