Blog Imena.UA

ТОП 5 найкращих блокувальників реклами в 2021 році

Щоразу, коли ви робите щось в Інтернеті, вам заважає реклама, яка також становить серйозну загрозу вашій конфіденційності та безпеці онлайн. Вікна з відео, реклама, яка розгортається на весь екран, й улюблене вікна без іконки закриття… Це все дуже дратує, особливо коли ви зайняті.

Блокувальники реклами прибирають ці дратівливі вікна, фільтруючи та закриваючи їх на вебсторінці. Оскільки є багато різних блокувальників реклами, ми склали список найкращих.

Блокувальники реклами роблять роботу в Інтернеті приємною та легкою. Важливо, що безплатні блокувальники не завжди є найкращим варіантом, але можуть добре справлятися зі своїм завданням.

AdBlock Plus

Напевно, це найпопулярніший блокувальник реклами на ринку. AdBlockPlus захистить вас у веббраузерах Firefox, Chrome, Opera, а також на пристроях Android та iOS. AdBlock Plus блокує рекламу до того, як вона випливе у вашому робочому вікні, а також ви зможете фільтрувати шкідливі програми та кнопки соціальних мереж, тобто зможете вибирати, яку рекламу хочете бачити. Розширення AdBlock Plus просто налаштувати та використовувати, тому ті, хто не дуже розуміються на технічних процесах, теж швидко його освоїть.

AdBlock Plus — це безплатний сервіс, на нього не потрібно підписуватись. Водночас є дані, що розробники приймають плату від певних груп, щоб пропускати їх рекламу. Опція «ненав’язлива реклама» може дратувати когось, але ви завжди можете вибрати та відключити джерела реклами вручну.

Brave Browser

Brave Browser доступний для Windows, Mac, Android та iOS. У браузері ви знайдете вбудований блокувальник реклами та функції для захисту вашої конфіденційності — все в одному, так що вам не потрібно буде шукати розширення, які підвищили б рівень вашої безпеки онлайн.

Brave Browser пропонує систему Brave Payments, тобто систему мікроплатежів, яка підтримується користувачами. Гроші жертвуються компаніям, які просувають цей веббраузер, тому ви можете переглядати вебсайти повністю без реклами.

Opera Add Blocker

У веббраузері Opera є вбудований блокувальник реклами, тому вам не потрібно буде встановлювати розширення сторонніх компаній. До того ж браузер Opera також блокує відстежуючі файли cookie на багатьох вебсайтах, так що вам гарантується онлайн-анонімність, ваша активність в мережі буде менш помітна.

Браузер Opera завоював свою популярність завдяки повнофункціональному інтерфейсу та чудовій продуктивності, до того ж браузер пропонує вбудоване VPN-розширення, що забезпечує додатковий рівень захисту.

Браузер Opera доступний для ОС Windows, Mac, Android та iOS.

AdFender Add Blocker

AdFender це платний блокувальник реклами, і не просто так. Цей блокувальник дотримується ідеї мережного нейтралітету і робить все можливе, щоб ваш досвід роботи в мережі був настільки захищеним та конфіденційним, наскільки це можливо. AdFender дозволить вам переглядати вебсайти через мережу TOR, що забезпечить анонімну роботу в мережі, а також заблокує відеорекламу, навіть на YouTube.

Всі функції та налаштування в AdFender можна змінювати на свій розсуд, ви можете переглянути свою статистику активності в браузері, щоб побачити свої звички та обсяг заблокованої реклами.

AdFender пропонує безплатний пробний період, і після цього терміну вам потрібно буде оновлювати ліцензію кожні 12 місяців. Ми наполегливо рекомендуємо скористатися саме AdFender завдяки тому рівню захисту та конфіденційності, який забезпечує цей блокувальник реклами.

Ghostery Add Blocker

Сервіс Ghostery вже досить давно на ринку блокувальників реклами, і він все ще залишається одним із найкращих. Цей блокувальник доступний для Chrome, Firefox, Opera, Edge та Internet Explorer, а також для пристроїв на Android та iOS (ще для веббраузера Cliqz — продукту дочірньої компанії Ghostery).

Це розширення блокує всіляку рекламу та програми-трекери, а також пропонує користувачам надійний захист, конфіденційність та стабільність роботи. Ghostery робить прибуток за рахунок продажу анонімних даних третім компаніям, тому може залишатися безплатним та повністю безпечним сервісом. Якщо вам не хочеться ділитися навіть анонімними даними, ви можете вибрати щось інше.

Чим небезпечна онлайн-реклама

У 2017 році компанія Google видалила 112 мільйонів рекламних програм, які встановлювали шкідливі програми, заражали вірусами, встановлювали програми-трекери, які відстежували онлайн-активність користувачів. З кожним роком така реклама зустрічається дедалі частіше, її дедалі більше.

Зазвичай реклама, що спливає, здається невинною маркетинговою стратегією, але справжні її наміри бувають дуже шкідливими. Реклама може стати причиною наступних проблем (і не тільки):

Все це може статися, навіть якщо ви не клацали по рекламному банеру, оскільки шкідливий контент встановлюється, доки завантажується вебсторінка; цей метод називається «malvertising» (шкідлива реклама). Шкідлива реклама поширюється дедалі більше через зростаючу популярність ноутбуків, ПК, смартфонів, планшетів тощо.

Всі блокувальники реклами, які згадуються в цій статті, перевірені та протестовані. Який би ви не вибрали, ви можете бути впевнені, що більше не ризикуватимете заразити свій пристрій через шкідливі вікна, що спливають, відео або рекламні банери, тому перегляд вебсайтів стане приємнішим і безпечнішим досвідом.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО: