Boston Dynamics нарешті оголосив про старт продажів робособаки Spot. Відео

Компанія Boston Dynamics нарешті відкрила прийом заявок на робота SpotMini (тепер просто Spot), а також роз’яснила, хто може його дістати. Відразу обмовимося, Spot надійде у вільний продаж, але стати його власником зможуть компанії з благими намірами та розумними ідеями. Вартість робособаки поки що не розголошується.

Компанія презентувала вражаючий рекламний ролик, який тепло сприйнявся аудиторією. Пропонуємо вам його переглянути.

Що вміє Spot

Можливості Spot приблизно ті ж, що компанія продемонструвала в червні цього року, і вони як і раніше вражають. Чотириногий робот йде туди, куди йому кажуть, при цьому зберігає рівновагу, уникає перешкод та самостійно орієнтується навіть в складних умовах. Все це завдяки системі стереокамер. Spot може нести не більше чотирьох апаратних модулів, що дає можливість стороннім виробникам навчати його певним навичкам, необхідним для виконання того чи іншого завдання. Наприклад, можна вбудувати детектор метану, під’єднати радіомодуль або оснастити робота лідаром для створення 3D-карт приміщень.

Застосування у сфері розваг

У Spot також додали танцювальні рухи. Спочатку це вважалося звичайною рекламою, але розваги поступово перетворюються в одну з основних сфер його застосування. До слова, Boston Dynamics вже співпрацює з Cirque du Soleil, щоб, можливо, коли-небудь використовувати робота на сцені цирку. На поточний момент Boston Dynamics фокусується на використанні своїх роботів в закритих і контрольованих приміщеннях, тому навряд чи найближчим часом ви побачите їх на вулицях. Компанія також поспішила заявити, що не зацікавлена ​​в тому, щоб Spot застосовувався у військових цілях, хоча сама співпрацює з Міністерством оборони США.

Spot ще далекий від повної автономії, попри враження, яке можна отримати від перегляду відеороликів з ним. Одна демонстрація відкриття дверей чого тільки варта. Але насправді це заздалегідь запрограмована дія, яку неможливо відтворити оператору. Spot не розпізнає двері (і ручку) і не реагує на подібні команди людини. Вся його модель сприйняття будується навколо перешкод, точок опори та заздалегідь запрограмованих маршрутів. Проте Spot може зробити багато чого з того, що раніше вважалося неможливим.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge

Читайте также:

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT

Робособака встановила новий рекорд Гіннеса в спринті на 100 метрів

Робот татуювальник від стартапу Blackdot

Роботи на уроках як альтернатива онлайн-навчанню. Ініціатива в Японії