Дрон-папараці: Skydio R1 оминає перешкоди і стежить за об’єктом без оператора

Стартап Skydio стверджує, що розробив перший дрон, який вміє одночасно стежити за об’єктом і знімати його на відео, та оминати перешкоди в реальному світі. І для цього апарату не потрібен живий оператор. Персональний «літаючий папараці» називається R1 і напевне зацікавить любителів екстремальних розваг — тепер вони зможуть фільмувати свої спортивні пригоди більш якісно.

Засновник та CEO проекту Skydio Адам Брай (Adam Bry) вбачає головний потенціал дрону в моніторингу верхніх поверхів і дахів будинків, патрулюванні території, власності. Брай, який є випускником MIT, розробляє новітні технології для самокерованих апаратів, і вони є складнішими за ті, що управляють безпілотними автівками. Адже для літаючого дрона потрібна тривимірна мапа, а потужність бортового комп’ютера є меншою. R1 використовує алгоритми глибокого навчання щоб розпізнавати особу, а також умовні методи для навігації і орієнтування на місцевості та математичний підхід до прокладення траєкторії польотів.

Апарат R1 обладнаний 13-ма камерами, чіпсетом Jetson TX1 від Nvidia для AI-програм, а комплекс власного програмного та апаратного забезпечення називається Skydio Autonomy Engine. Вартість пристрою цілком відповідає його непересічним характеристикам — $2 499.

ВАРТО ЧИТАТИ:

Читайте также:

Adobe представила VideoGigaGAN — модель для покращення якості відео

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива