Google нагадує основні правила захисту особистих даних

З нагоди Всесвітнього дня безпечного інтернету компанія Google нагадує основні правила захисту користувацьких даних в онлайн-просторі.

Користувачі мають змогу підвищувати безпеку під час роботи в Google наступними інструментами:

  • для Android-пристроїв Google Play Захист автоматично перевіряє додатки;
  • автоматичне виявлення шкідливого контенту на YouTube;
  • елементи керування конфіденційністю у розділі «Мій обліковий запис», що дозволяють налаштовувати захист персональних даних.

Компанія працює над забезпеченням захищеної роботи не тільки з її власними продуктами. Наприклад, технологія «Безпечний перегляд» захищає більше половини користувачів в інтернеті від небезпечних сайтів через браузер Chrome. Одним із напрямків роботи є встановлення стандартів надійності для використання в статтях і можливість для користувачів оцінити рівень достовірності інформації.

Протягом останніх місяців розробники представили додаткові інструменти захисту інформації. Система перевірки безпеки постійно розвивається, тож користувачі можуть розраховувати на оперативну реакцію, актуальні поради з безпеки.

Програма додаткового захисту від Google буде особливо цікавою для тих, у кого через особливості професійної діяльності є підвищений ризик кібернападу і кому потрібен ще більший захист особистих облікових записів Google. Навіть найобачніші користувачі можуть бути атаковані через фішингові атаки, особливо, якщо вони були індивідуально спрямовані на конкретного користувача.

Програма фокусується на трьох основних типах захисту:

  1. Захист від фішингу: Програма додаткового захисту вимагає використання ключів безпеки для входу до облікового запису. Ключі безпеки — це USB-пристрої, які вважаються найбезпечнішою версією двофакторної аутентифікації. Зловмисника, який не має ключа безпеки, буде заблоковано, навіть якщо у нього є пароль користувача.
  2. Захист найвразливіших даних від випадкового надання доступу: іноді користувачі надають доступ шкідливим додаткам з необережності. Розширений захист автоматично обмежує повний доступ до Gmail і Google Drive для певних додатків.
  3. Блокування шахрайського доступу до облікового запису: зловмисники часто намагаються отримати доступ до чужих даних, видаючи себе за користувача, і роблять вигляд, що втратили доступ до облікового запису. Завдяки програмі APP будуть створені додаткові кроки для запобігання цьому.

Будь-хто, у кого є особистий обліковий запис Google, може зареєструватися в Програмі додаткового захисту. Вона сумісна з Android і iOS, але потрібен Chrome, щоб зареєструватися, оскільки він підтримує стандарт U2F для ключів безпеки. Інші веб-браузери зможуть додати цю опцію незабаром.

Джерело: Oфіційний Блог «Google Україна»

БІЛЬШЕ ПРО БЕЗПЕКУ:

Читайте также:

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

Bard стає Gemini – що цікавого анонсувала компанія Google