Місто Майбутнього на iForum 2019

Кілька років тому на iForum з’явилася спеціальна тематична зона під назвою «Місто Майбутнього». У 2017 році темою Міста були технології віртуальної реальності, у 2018-му — космічні технології, а  от цьому році організатори не робили чіткого тематичного акценту. Тому у виставковій зоні розміром понад 1000 мрозмістилися стенди компаній, які випускають товари у сферах робототехніки, доповненої та віртуальної реальності, розумних будинків і Інтернету речей, цифрового виробництва, поновлюваних джерел енергії, телекомунікацій, а також збору й обробки даних. Щоб потрапити до Міста, кожен учасник повинен був представити, як мінімум, робочий прототип свого винаходу.

Fonetify: читай з правильною вимовою

Стартап Fonetify – розробник сервісу, що дозволяє вам правильно читати англійський чи французький текст прямо з екрана. Відомо, що в цих мовах слова часто читаються зовсім не так, як пишуться. Fonetify підсвічує літери, які треба вимовляти, і виділяє сірим так звані «німі» літери. Крім того, сервіс вставляє ті символи, яких немає в написанні, але які треба додавати у вимові. Fonetify постачається у вигляді безкоштовного додатка до браузерів Google Chrome (Desktop), Chromium-based Kiwi Browser (Android) та Mozilla Firefox (Desktop, Android).

Fonetify: сервіс, що допомогає правильно вимовляти тексти на іноземних мовах

Fonetify: сервіс, що допомагає правильно вимовляти тексти на іноземних мовах

STIYSTIL: універсальні столи

Ідея стартапу STIY STIL дуже проста — знизити ступінь шкоди від сидячої роботи. Добре відомо, що тривале сидіння за робочим столом шкідливе, іноді просто хочеться встати та розім’яти ноги. Але якщо у вас термінова робота і немає часу на те, що б десь прогулятися чи сходити у фітнес-зал? Ось тут можуть згодитися рішення, що вже давно має попит на заході — столи з регульованою висотою поверхні. Основна ідея таких меблів полягає у чергуванні роботи сидячи та стоячи. Люди, які вже працюють за такими столами, підтверджують позитивний вплив регулярної зміни положення тіла протягом робочого дня.

В цьому році STIYSTIL представив столи з електричним приводом, висота яких регулюється за допомогою електродвигуна. До того ж цей привід настільки потужний, що на столі можна навіть «кататися» вгору вниз.

Нові моделі столів STIYSTIL оснащені електронним блоком керування автоприводу

Нові моделі столів STIYSTIL оснащені електронним блоком керування автоприводу

Меблі STIYSTIL надійно зроблені та легкі у користуванні. Вони готові до використання відразу з коробки та можуть, в тому числі, встановлюватися на наявні меблі.

AMW Rocketry

Ракетна лабораторія AMW Rocketry поки що складається усього з чотирьох людей, але плани в неї справді грандіозні. Наприклад, в перспективі AMW Rocketry планує використовувати багаторазові ракетні апарати для відеоспостереження та отримання метеорологічних даних. Переваги ракет перед дронами — у величезній швидкості. Якщо дрон на висоту 500 метрів піднімається кілька хвилин, то ракетний апарат — кілька секунд. Засновник Станіслав Баранцев повідомляє, що зараз стартап націлений на отримання інвестицій, масштабування і створення трудових місць в Україні. AMW Rocketry сподівається розвиватися в різних напрямках і освоювати нові технології: як двигуни, так і конструкційні рішення.

Тестові зразки ракет AMW Rocketry

Тестові зразки ракет AMW Rocketry

Ecosoft

Взагалі, Ecosoft — вже далеко не стартап. Компанія була заснована ще в 1991 році в Україні, а сьогодні це — великий міжнародний виробник фільтрів для очищення води. Навіть більше, це один з п’яти світових виробників, які пропонують весь асортимент продуктів: від фільтрів-глечиків до промислових систем зворотного осмосу. Нещодавно компанія освоїла випуск апаратів по продажу чистої фільтрованої води, які можна побачити в супермаркетах Києва та інших міст.

Великі промислові очищувачі води Ecosoft

Великі промислові очищувачі води Ecosoft

Underdog. СТРАХ OFF

Відомо, що приватні компанії в Україні часто піддаються обшукам з боку правоохоронців. Це приводить до зупинки бізнесу, стресового стану серед співробітників, втрати активів. Ось чому автори антистресового додатка для віртуальної реальності VoxBox спільно з агентством антикризових операцій «Underdog The UnLawyers» розробили спеціальний симулятор для бізнесменів «Обшук на виживання» — освітню гру для навчання стратегіям поведінки під час «маски шоу». Ця гра має допомогти їм захистити свої активи в разі недоброзичливого візиту правоохоронних органів.

«Діалог між бізнесом і владою повинен відбуватися на рівних, і якщо інша сторона не хоче грати за правилами, завдання бізнесу — ці правила змінити. Тим більше, що в еру сучасних технологій у нас є безпрецедентний пул інструментів і можливостей для об’єднання зусиль в боротьбі проти корумпованої системи», —  кажуть автори розробки.

Гра у віртуальній реальності «Обшук на виживання»

Гра у віртуальній реальності «Обшук на виживання»

Новий додаток націлений, в першу чергу, на корпоративний сегмент, який в будь-який момент може стати заручником правоохоронців. Для гри потрібні окуляри віртуальної реальності та встановлений додаток на телефоні або планшет. Суть симулятору полягає в тому, що людина може пережити всі жахи обшуку і спробувати різні варіанти поведінки в стресовій ситуації віртуально, тобто абсолютно безпечно.

«Обшук на виживання» — мультисюжетна гра з 50-ю можливими сценаріями. У кожній окремій ситуації гравцеві надається вибір, як діяти. Від його відповіді залежить подальший розвиток подій. В результаті у гравця формується розуміння того, які стратегії поведінки однозначно ведуть до репутаційних і матеріальних втрат при спілкуванні з правоохоронцями, а які найбільш виграшні особисто для нього і компанії в цілому. Розробники гри впевнені, що вона допоможе бізнесменам  бути готовими до будь-яких стресових ситуацій у взаємодії з правоохоронцями.

АЗС TOKA Energy

Кількість електромобілів в Україні зростає значними темпами та вже перевищила 10 тисяч. Цей ринок міг би зростати ще швидше, але його гальмує недостатньо розвита інфраструктура електрозарядних станцій. Як відомо, автономність автомобілів з повністю електричним приводом поки що в кілька разів менша, ніж в авто з двигунами внутрішнього згорання. Згідно з даними ресурсу InsideEVs, найдовшу відстань без підзарядження може подолати Tesla Model S (до 535 км) та Hyundai Kona Electric — 435 км. І хоча прогрес не стоїть на місті й автономність електрокарів постійно збільшується, без масштабної мережі електрозарядних комплексів (ЕЗК) сьогодні доволі важко добратися, скажемо, з Києва у Львів чи в Одесу.

TOKA — це приватний український виробник ЕЗК та ініціатор створення мережі публічно-доступних зарядних станцій для електромобілів. Місія компанії — зробити володіння електромобілем таким же комфортним, як і автомобілем з двигуном внутрішнього згоряння.

Електрозарядний комплекс TOKA потужністю 22 кВт на кожну розетку

Електрозарядний комплекс TOKA потужністю 22 кВт на кожну розетку

TOKA виробляє ЕЗК двох типів: комерційний і домашній зарядні комплекси, які сьогодні на 50% складаються з українських комплектуючих. Крім того, компанія будує публічну мережу ЕЗК, до якої може приєднатися кожен охочий, та зробила хмарну платформу для управління мережею ЕЗК ТОКА. Всього встановлено більше 100-ти публічних ЕЗК, з потужністю зарядки до 170 електромобілів одночасно. ЕЗК встановлені в Києві, Одесі та в інших обласних центрах України на паркуваннях супермаркетів, магазинів, спортивних клубів, офісних центрах і нічних паркуваннях. В планах — вже у 2019 році довести кількість пунктів зарядки до 300. На системах прискореної зарядки в середньому за 1 хвилину накопичується енергії для пробігу на 1 км. Коли власник повернеться на паркінг, електромобіль вже буде заряджений.

Електромобіль Hyundai Kona. Взагалі електромобілі давно демонструються в демозонах iForum і завжди викликають підвищений інтерес

Електромобіль Hyundai Kona Electric. Взагалі електромобілі давно демонструються в демозонах iForum і завжди викликають підвищений інтерес

Стартап Active Game, що вже кілька років випускає крісла-симулятори, в цьому році додав стоячу динамічну платформу для ігор-шутерів

Стартап Active Game, що вже кілька років випускає крісла-симулятори, в цьому році додав стоячу динамічну платформу для ігор-шутерів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Ентузіасти вбудували телевізор у футболку. Як це виглядає?

Дотягнутися до зірок: історія зльоту та падіння Cameo