Blog Imena.UA

Три додатки від Google для зменшення залежності від гаджетів

Ми вже писали про проект «Цифрове здоров’я» від Google, де розповідали про перші шість додатків. Нещодавно компанія доповнила проект додатком Envelope і двома «живими» шпалерами – Activity Bubbles і Screen Stopwatch про які розповімо нижче.

Envelope

Додаток перетворює телефон в чорно-білу «дзвонилку», в якій буде працювати тільки номеронабирач або камера. Його унікальність в тому, що для роботи програми потрібно роздрукувати надане Google PDF-креслення конверта, зібрати його та упакувати телефон (зараз підтримується тільки Pixel 3a).

У конверті є прорізи для портів і датчика відбитків пальців, а також надруковані кнопки номеронабирача. Google передбачає, що конверт допоможе зберегти основну функцію телефону, але при цьому викликані незручності допоможуть знизити час користування смартфона протягом дня.

«Ідея в тому, щоб протриматися якомога довше, перш ніж розкрити конверт», — заявили в компанії. Як тільки користувач витягне пристрій, додаток повідомить час використання за день.

Також існує друга версія конверта для фільмування фото і відео, але Google поки не опублікувала його креслення.

Activity Bubbles

Кожен раз, коли користувач розблокує пристрій, додаток починає надувати бульбашку на заставці екрану. Чим довше телефон активний, тим більше буде бульбашка — вона перестає рости коли телефон знову заблокується. В кінці дня користувач отримує абстрактний візерунок з бульбашок в якості шпалер.

Screen Stopwatch

Як і Activity Bubbles – це «живі» шпалери, які відстежують використання смартфона в реальному часі. Вони виводять на екран секундомір, який активується кожного разу після розблокування смартфона і підраховує, скільки часу за день використовується пристрій.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Experiments with Google