Найцікавіші Doodle від Google до свята Хеллоуїн

В ніч з 31 жовтня на 1 листопада світ відзначає Хеллоуїн, або так зване «Свято гарбуза». За останній час свято стало дуже популярним і в нашій країні. Котрий рік поспіль в цей вечір влаштовуються тематичні вечірки й дискотеки, діти та молодь роблять відповідний макіяж, кафе міста декоровані світяться гарбузами та іншими страшними атрибутами свята.

Сьогодні більшість знають ірландську легенду про Джека-ліхтаря (Jack-o-lanterns), згідно з якою людина на ім’я Джек зумів двічі обдурити Диявола та отримати від нього обіцянку не робити замах на власну душу. Але за своє гріховне мирське життя ірландець не був допущений і в Рай. В очікуванні Судного дня Джек бродить по Землі, висвітлюючи собі шлях шматочком вугілля, захищеним від дощу звичайним гарбузом.

Також традиційно кожен рік пошукову систему Google в цей день прикрашає святковий Doodle. Ми зібрали найцікавіші дудли присвячені цьому святу.

Хеллоуїн 2011 року

Щоб відсвяткувати Хеллоуїн 2011 року, команда Google прикрасила шість гігантських гарбузів, спеціально доставлених з сусідньої бухти Half Moon (деякі важать майже 500 кг). Різьблення по гарбузах відбувалося посеред кампусу на Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія та зайняло близько 8 годин. Як саме це відбувалося можно подивитися на відео.

Хеллоуїн 2012 року

Перший інтерактивний дудл до Хеллоуїну. Задум розробників полягав в тому, щоб користувачі відчули трохи того хвилювання, яке відчувають, коли стукають у двері сусіда, щоб побачити, як він вдягнений. Перейдіть за посиланням, щоб відчути дух Хеллоуїну 2012 року.

Хеллоуїн 2014 року

У 2014 році розробники запросили декількох улюблених художників для того щоб створити серію страшних gif-анімацій. Всього таких анімацій було 6 від трьох митців: Markus Magnusson, Olivia Huynh та Taylor Price.

Хеллоуїн 2015 року

Хеллоуїн 2015 року відзначився інтерактивним дудл у вигляді гри. Тоді можна було приєднатися до однієї з чотирьох надзвичайних відьом та у команді зі всього світу змагатися за найбільшу цукерку протягом дня. Це було жорстоке змагання, в якій перемогла Жовта відьма зі своєю командою. Пригадати як це відбувалося та пограти у гру можна за посиланням.

Хеллоуїн 2016 року

Після великого успіху гри з відьмами у 2016 році розробники вирішили створити до свята новий інтерактивний дудл. Головним героєм гри стала кішка Момо, яка повинна врятувати Академію Magic Cat від духів та монстрів. Взяти свою паличку і допомогти відбитися від примарної катастрофи можна за посиланням.

Хеллоуїн 2018 року

У 2018 році Google знаменує жахливо захопливу віху: розробники зробили першу в історії багатокористувацьку інтерактивну гру Doodle, що працює на Google Cloud і Unity. Гравці по усьому світові об’єднують свої сили в одній з двох команд у Великому поєдинку. Досліджуючи одну з декількох моторошних карт, гравці повинні за дві хвилини зібрати якнайбільше вогню духів, і повернути їх на свою домашню базу. Після закінчення часу перемагає команда, яка зібрала найбільше полум’я духу. Але будьте обережні! – опоненти можуть перехоплювати духи один в одного, коли вони повертають їх на домашню базу. Пограти з друзями у цю гру можна за посиланням.

Який саме Doodle чекає нас у 2019 році вже можна буде побачити зовсім незабаром.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Google

Читайте также:

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Bard стає Gemini – що цікавого анонсувала компанія Google

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24