4 найцікавіших українських медіапроекти до 25-ї річниці Незалежності

Сьогодні Україна відзначає День державного стягу, а вже завтра, 24 серпня 2016-го — 25-річчя відновлення Незалежності (тієї, яку вперше було проголошено ще 1918-го, але потім окупація Червоної Армії та події, відомі як визвольні змагання 1918-1921 років, призвели до припинення незалежності нашої країни аж до 24 серпня 1991 року). До цієї знакової дати низка українських онлайн-ресурсів представила свої спецпроекти — ми хочемо звернути вашу увагу на найбільш цікаві із них.

Інтерактивна карта із 25 людських історій — від «Радіо Свобода»

 

Відкриває нашу добірку проект, у якому акцент зроблено на 25 регіонах нашої держави — та 25 людях, по одному із кожної області. Як твердять автори, весь цей час у кожному з українських регіонів були люди, яким держава була потрібна для них самих, для їхніх дітей, для громади. Ці люди, і ті, кого вони об’єднали навколо себе, змінили Україну, зробили так, щоб вона відбулась. Ці українці різного віку, статі, етнічного походження та віросповідання, здорові та з інвалідністю, музиканти, художники, фермери, науковці, винахідники, багатодітні батьки. Вони і є справжнім обличчям України. Це – люди, з якими хочеться жити в одній країні. І про них — цей проект.

Сюжетні історії і людські долі — від ZN.UA

 

Озирнутися. Побачити долю України через долі різних людей. З такою пропозицією до Дня Незалежності видання звернулося до півсотні людей, чий погляд на чвертьстолітню історію новітньої України видавався редакції особливо цікавим.

Вся Україна як сторінка у соцмережі Марка Цукерберга — від «Платформи»

 

SMM часів Київської Русі, #ХристиянствоBucketChallenge, чекіни Тараса Шевченка, селфі Павла Поповича на орбіті, новітня історія та День незалежності. Команда Юрія Марченка поворожила із дизайном, гумором, версткою та звичками користувачів соцмереж — і створила прекрасний проект «Сторінка України у Facebook».

Спецпроект нашої редакції — колекція історій українських стартапів, науковців, винахідників

 

«25 історій про Україну» є проектом, мета якого — з жовтня 2015-го по жовтень 2016-го зібрати 25 історій про науку, дослідження, стартапи, технології, бізнес та винаходи в Україні різних часів. Ми спілкуємося, вивчаємо, досліджуємо, запрошуємо до розмови, фіксуємо і рефлексуємо заради того, щоби показати багатогранність і потенціал нашої держави. Зрештою, за ці 25 років у нас є люди, проекти та бізнеси, про які можна говорити із гордістю «так, вони з України».

«Стартап—Ukraine»

Читайте также:

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Історія BBK Electronics: як бренди Oppo, Vivo, Realme та OnePlus завоювали світ смартфонів

Всередині імперії OnlyFans: секс, вплив і нова американська мрія

Nvidia: історія бренду та його роль у розвитку штучного інтелетку