Тест Samsung Galaxy Note 8 — топимо у річці та намагаємося зламати біометричну аутентифікацію

Про останній «ноут» від  Samsung було вже написано чимало. Тому ми вирішили не зупинятися на черговому стандартному описі усіх функцій фаблета, а приділити основну увагу тому, яким же є Galaxy Note 8 у практичному використанні. В першу чергу, ми сфокусувалися на таких показниках, як надійність та зручність біометричної аутентифікації, захист гаджету від води та пилу, розпізнавання кириличного рукопису під час роботи зі стилусом, «коефіцієнт корисної дії» інтелектуального помічника Bixby і, звичайно ж, на перевагах чи недоліках першої в історії Samsung подвійної основної камери.

vst_note8

Вдало визначена концепція

Серія Samsung Galaxy Note – це доволі унікальні смартфони, адже ідею використання стилусу з сенсорним екраном намагалися реалізувати багато виробників, та всі спроби були не дуже вдалими. І на сьогодні Galaxy Note — фактично єдиний пристрій, який має свою чітку та стабільну ринкову нішу.

Вендор позиціонує лінійку Note як гаджети для бізнесу. Цим обумовлений і великий екран, і максимальні обчислювальні потужності, і стильний недешевий дизайн, а також чимала ціна. Втім, завдяки док-станції DeX (кабель в монітор, клавіатура-миша для керування) цей смартфон можна перетворити в десктопний комп’ютер, хоча і з обмеженою функціональністю. Тому Galaxy Note 8 можна розглядати ще й як системний блок для Android-комп’ютера.

Дизайн – Edge forever?

Перед розробниками конструкції фаблетів серії Galaxy Note стояло непросте завдання. Так, дисплей апарату мав бути досить великим, щоб з ним було зручно працювати пером. Але при цьому гаджет повинен зручно лягати в руку і до кишені. У таблиці нижче можна побачити, як змінювалася діагональ та роздільна здатність екрану, співвідношення між площами екрану і фронтальної панелі (Screen-to-body ratio), а також загальні розміри корпусу з 1-ої до 8-ої моделей. Як видно з таблиці, параметр Screen-to-body ratio різко збільшився з виходом у 2014 році моделі Galaxy Note Edge і навіть перевищив це співвідношення в Galaxy Note 5, яка вийшла на рік пізніше. Саме тому в 2017 році всі флагмани вендора виконані у форм-факторі Edge, тобто оснащені екраном з закругленими бічними гранями.

Galaxy Note 8 також отримав максимально безрамковий екран, в якому рамки зменшено не тільки збоку, але і знизу, і згори. Параметр Screen-to-body ratio тут становить рекордні 83,2%, що дозволило збільшити діагональ з усталених 5,7” до 6,3”, хоча загальні розміри апарату не сильно змінилися.

Модель Galaxy Note Galaxy Note II Galaxy Note 3 Galaxy Note 4 Galaxy Note Edge Galaxy Note 5 Galaxy Note 7 Galaxy Note 8
Діагональ екрану 5,3’’ 5,5’’ 5,7‘’ 5,7‘’ 5,6‘’ 5,7‘’ 5,7‘’ 6,3‘’
Роздільна здатність, пікселів 800 x 1280 720 x 1280 1920 × 1080 2560 × 1440 2560 × 1600 2560 × 1440 2560 × 1440 1440 x 2960
Screen-to-body ratio 66,8% 68,6% 74,8% 73,4% 77,2% 75,9% 78,0% 83,2%
Розміри, мм 146,8 x 82,9 x 9,6 151,1 x 80,5 x 9,4 151,2 x 79,2 x 8,3 153,5 x 78,6 x 8,5 151.3 x 82.4 x 8.3 153,2 x 76,1 x 7,6 153,5 x 73,9 x 7,9 162,5 x 74,8 x 8,6
Вага, г 178 182 168 176 174 171 169 195
Рік випуску 2011 2012 2013 2014 2014 2015 2016 2017

 Таблиця 1Як змінювалися характеристики дисплею Galaxy Note з першої по восьму версію

Безрамкові телефони зараз на вістрі моди, менше з тим, дизайн Galaxy Note 8 все ж виглядає незвично. У корпусі майже немає пластику, фронтальна і задня панелі повністю зроблені зі скла Gorilla Glass, а рамку по периметру виконано з металу. Приблизно 83% передньої панелі займає дисплей. Над ним розміщені сенсори наближення і освітленості, розмовний динамік, фронтальна камера і модуль розпізнавання райдужної оболонки ока (Iris), що складається з інфрачервоного світлодіода і спеціально налаштованої на цей спектр камери.

Задня панель повністю закрита склом, лише у верхній частині знаходиться прямокутний виріз, в якому розміщені два об’єктива головної камери, світлодіодний спалах-ліхтарик і сканер відбитків пальців. Цілком зрозуміло, що з інженерної точки зору в задній скляній панелі простіше зробити лише один отвір, а не два. Але в результаті такої оптимізації дактилоскопічний датчик розташований дуже незручно: по-перше, його важко знайти на дотик, оскільки будь-які рельєфні елементи на задній панелі моделі відсутні. По-друге, коли намацуєш сканер відбитків пальців, легко забруднити обидва об’єктиви основної камери. Ситуацію може виправити тонкий чохол, який відділяє модуль камери від сенсора сканера тонкою перегородкою. З іншого боку, якщо заховати футуристичний Galaxy Note 8 в чохол, він втратить свою зовнішню унікальність і привабливість.

Сканер відбитків пальців розташований поруч з камерами, що не дуже зручно

Сканер відбитків пальців розташований поруч з камерами, що не дуже зручно

Керувати смартфоном з 6,3-дюймовим дисплеєм однією рукою не дуже просто, але можливо. Втім, треба бути обережним, оскільки скляний корпус досить слизький.

Galaxy Note 8 оснащений 24-контактним USB-конектором Type-C, що підтримує високошвидкісний стандарт USB 3.1. З одного боку — зручно, з іншого — кабелі з конекторами Type-C все ще рідко зустрічаються в магазинах, а навіть якщо вони є, то їх ціна в 5 разів вище популярних microUSB.

Підсумок: неординарний «космічний» дизайн, але незручне розташування дактилоскопічного сенсора.

Водозахист

В специфікації Galaxy Note 8 зазначено, що корпус смартфона захищений від вологи і пилу за стандартом IP68, що дозволяє йому безпечно перебувати на глибині 1,5 м. Ми вирішили перевірити, чи так це, і занурили його в холодну річкову воду, до того ж, частково закопали у пісок. Звичайно, сенсорний екран під водою іноді починає поводитися неадекватно, зробити знімок складно. Проте, в цілому експеримент закінчився успішно, гаджет залишився повністю працездатним.

front_underwater

Підводне фото, зроблене за допомогою Galaxy Note 8

Підводне фото, зроблене за допомогою Galaxy Note 8

Об'єктив знаходиться над водою, але сам смартфон — частково у воді

Об’єктив знаходиться над водою, але сам смартфон — частково у воді

Підсумок: щоб отримати ефектні фотографії, смартфон можна сміливо занурювати у воду

Біометрична ідентифікація, яку не так просто обдурити

Galaxy Note 8 пропонує одразу три способи біометричної автентифікації: сканер відбитків пальців, сканер райдужної оболонки ока Iris і функцію розпізнавання обличчя. Остання технологія з’явилася тільки у 8-ї моделі Galaxy Note, перші дві були присутні раніше. Важлива перевага Galaxy Note 8 полягає в тому, що можна паралельно використовувати два способи біометричної автентифікації. Практика показала, що найзручнішим залишається дактилоскопічний сканер. Розпізнавання відбувається миттєво, помилки бувають вкрай рідко, зате розблокувати телефон можна в кишені, на ходу, в повній темряві. Єдиний недолік (він вже згадувався вище) — незручне розташування самого сканера.

Сканер райдужної оболонки ока Iris — цікава альтернативна технологія автентифікації, яка в «ідеальних умовах» також спрацьовує досить швидко. Дуже зручна у використанні взимку, коли потрібно розблокувати телефон на вулиці, але руки в рукавичках. Технологія працює навіть в повній темряві, однак для аутентифікації потрібно більше часу. Втім, є і недоліки: смартфон треба тримати приблизно навпроти очей і на певній відстані. Крім того, таким способом складно розблокувати телефон на ходу, необхідно призупинитися хоча б на пару секунд. Iris здатний ідентифікувати ваші райдужки навіть через окуляри для корекції зору, проте середній час спрацьовування вже помітно збільшується, іноді потрібно кілька спроб. А ось темні сонцезахисні окуляри в будь-якому випадку доведеться зняти.

Третій спосіб розблокування — розпізнавання обличчя — з’явився тільки у 8-й версії Galaxy Note. Для автентифікації використовується фронтальна камера. Переваги ті самі, що і у технології Iris: для розблокування не потрібно знімати рукавички. А ось недоліків набагато більше: цей спосіб не працює за умови поганого освітлення і на ходу, крім того, фронтальна камера не повинна знаходитися напроти яскравого джерела світла. Galaxy Note 8 пропонує 2 режими розпізнавання обличчя: прискорений і стандартний. У першому випадку технологія гірше захищена від зламу, зате працює швидко, у другому — захист краще, але розпізнавання дійсно відбувається повільно.

Смартфон дозволяє обрати режим прискореного розпізнавання обличчя, що знижує рівень надійності захисту

Смартфон дозволяє обрати режим прискореного розпізнавання обличчя, що знижує рівень надійності захисту

Хоча деякі експерти вказували про випадки розблокування за допомогою звичайної фотографії, наше тестування показало, що це не так. Ні кольорові, ні чорно-білі фото обличчя або очей не дозволили обійти захист Galaxy Note 8, навіть якщо обрано режим прискореного розпізнавання обличчя. Напевно такий захист можна обдурити за допомогою якісно виконаної 3D-маски. Наприклад, дослідники з в’єтнамської компанії з кібербезпеки Bkav повідомили, що таким чином зламали систему безпеки Face ID в iPhone X. Однак точно можна сказати, що виготовлення подібної маски недоступне для звичайних користувачів.

Підсумок: дактилоскопічний сканер залишається найзручнішим способом аутентифікації. Технології розпізнавання обличчя та райдужки в Galaxy Note 8 доволі надійно захищені від хакінгу.

Яку роздільну здатність вибрати для екрану?

В Samsung Galaxy Note 8 використовується 6,3-дюймовий дисплей Super AMOLED з максимальною роздільною здатністю 2960х1440 точок (WQHD+) і щільністю 521 ppi. Однак за замовчуванням в системі встановлено 2280х1080 пікселів (Full HD+), з метою продовження часу автономної роботи. Роздільну здатність можна зменшити навіть до 1480х720 (HD+). Різницю між WQHD+ та Full HD+ неозброєним оком помітити майже неможливо. Якщо знизити до HD+, різниця також не дуже помітна. Тому найкраще обрати режими Full HD+ або HD+, а WQHD+ встановити тільки для використання смартфона з VR-окулярами, коли на екран одночасно виводиться зображення для правого і лівого ока.

Як уже згадувалося вище, Galaxy Note 8 оснащений екраном із закругленими бічними гранями. Варто зазначити, що інженерам Samsung нарешті вдалося забезпечити комфортну роботу з Edge-дисплеями. Старішу модель Galaxy S7 Edge доводилося дуже обережно брати за бічні грані в розблокованому стані, оскільки перший же дотик призводив до небажаних дій на екрані.

За чіткістю зображення та якістю передачі кольору дисплей Galaxy Note 8 можна без перебільшення назвати одним з кращих на ринку. Кольоровий баланс можна відрегулювати вручну в режимі адаптивний екран або скористатися одним з пресетів: Кіно AMOLED і Фото AMOLED.

Підсумок: кращий по якості дисплей, який можна також використовувати для VR-окулярів.

Продуктивність: обсяг RAM має значення

На європейський ринок Galaxy Note 8 постачається з SoC Samsung Exynos 8895 Octa, в той час як на ринки США і Китаю — з чіпсетом Qualcomm Snapdragon 835. Така диференціація пов’язана виключно з маркетингом, оскільки за характеристиками швидкодії обидва чіпсета майже ідентичні.

У Exynos 8895 Octa чотири ядра власної розробки Samsung здатні працювати на тактовій частоті до 2,3 ГГц, ще чотири ARM Cortex-A53 — на частоті 1,7 ГГц. Об’єм оперативної пам’яті LPDDR4 становить 6 ГБ, внутрішній SSD-накопичувач — 64 ГБ (можливий також варіант 128 або 256 ГБ). У моделі на 64 ГБ для користувача буде доступно близько 51 ГБ.

Результати тестування продуктивності системи, отримані за допомогою утиліти Geekbench 4

Результати тестування продуктивності системи, отримані за допомогою Geekbench 4

Результати тестування продуктивності системи, отримані за допомогою утиліт AnTuTu та 3D Mark

Результати тестування продуктивності системи, отримані за допомогою AnTuTu та 3D Mark

Як показують синтетичні тести, по продуктивності новий смартфон випереджає Galaxy Note 7 на 10-15%. А ось обсяг оперативної пам’яті тут збільшено в 1,5 рази, до 6 ГБ. Це відіграє важливу роль під час запуску великої кількості програм, оскільки дозволяє постійно тримати їх в пам’яті. Адже у випадку нестачі пам’яті система змушена деякі додатки вивантажувати з пам’яті, а потім знову перезапускати у разі необхідності. Важливо зазначити, що Galaxy Note 8 підтримує 22 діапазони LTE, серед яких є частотні смуги 1800 МГц та 2600 МГц, що, скоріш за все, будуть використовуватися у процесі розгортання мережі 4G в Україні.

Підсумок: потужний процесор та великий обсяг RAM роблять Galaxy Note 8 одним з найшвидших на ринку.

2 SIM-карти, що працюють паралельно

На відміну від 99% сучасних смартфонів, що підтримують 2 SIM-карти лише в режимі очікування, Galaxy Note 8 оснащений двома радіомодулями. Це значить, що, розмовляючи через першу SIM-карту, ви можете одночасно приймати дзвінки на другу. Виглядає це наступним чином: під час розмови ви отримуєте повідомлення на дисплеї про паралельний виклик, а далі можна або поставити перший виклик на утримання і перемкнутися на другий, або просто скинути другий чи ігнорувати його. Це справді зручно, а іноді — критично важливо, адже в звичайних «двохсімочниках», коли ви розмовляєте по одному номеру, другий просто вимикається і стає «поза зоною досяжності». Втім, є одне «але» — один зі слотів під SIM-карту є гібридним і може використовуватися під SD-карту. Якщо вам потрібний телефон на 2 номери, то про використання додаткового сховища на базі SD-картки можна забути.

Підсумок: два радіомодуля — це чудово. Але гібридний слот для другої SIM-карти є недоліком.

Стилус: не тільки для рукопису

Сьогодні на ринку практично не залишилося фаблетів зі стилусами. Це досить дивно, оскільки, наприклад, в Galaxy Note «перо» — це не просто декоративна «родзинка», а дуже корисний і важливий інструмент. У Galaxy Note 8 стилус S Pen отримав подальший розвиток. Тут він має тонший наконечник у 0,7 мм і здатний розпізнавати 4 096 рівнів сили натискання (незрозуміло, навіщо аж так багато). Стилус зручний для коротких і швидких рукописних заміток, для перекладу окремих слів у тексті (через Google Translate). Цікава нова функція — створення за допомогою S Pen ефектних анімованих GIF-малюнків:

Живе повідомлення, створене за допомогою Pen

Живе повідомлення, створене за допомогою Pen

Крім того, стилус дозволяє писати на заблокованому екрані (щоб включити відповідний режим, досить витягнути перо із заблокованого смартфону). Це доволі зручно, коли немає часу на розблокування та запуск відповідного додатку.

Програму розпізнавання рукопису доволі важко примусити трактувати написане як україномовний текст

Програму розпізнавання рукопису важко примусити опрацьовувати написане як україномовний текст

Стилус також можна використовувати для написання від руки коротких повідомлень з наступною конвертацією їх «на льоту» в друкований текст. Однак, якщо для англійської мови така конвертація працює чудово, то для українського письма все не так добре. На жаль, тут не можна чітко вказати, якою мовою система повинна розпізнавати рукописний текст. Додаток весь час намагається інтерпретувати кирилічні символи як латиницю. Хоча після деяких зусиль все ж можна змусити розпізнавати український текст саме як український.

Переклад обраного слова в тексті «на ходу» width=

Переклад обраного слова в тексті «на ходу»

Стилус виявився дуже зручним навіть для набору тексту за допомогою звичайної екранної клавіатури і пришвидшив цей процес.

Підсумок: стилус — важливий компонент Galaxy Note, без якого фаблет втратить значну частину функціональності і, звичайно ж, свою унікальність.

Bixby не розмовляє українською, та й англійську не дуже розуміє

Віртуальний асистент Bixby виконує дві основні функції. По-перше, цьому помічникові можна задавати команди голосом і отримувати голосовий звіт про їх виконання. По суті, це аналог Google Assistant або Apple Siri, але інтегрований саме із сервісами Samsung. На сьогодні такий сервіс присутній в моделях Galaxy A8 і Galaxy S8 +, Galaxy S8, Galaxy S8 + і Galaxy Note 8.

Що вміє Bixby

Що вміє Bixby: зразок команд

Для виклику Bixby потрібно або вголос промовити «Hi, Bixby», або натиснути і утримувати одинарну кнопку на лівій грані, під регулятором гучності. За допомогою Bixby можна відкривати та закривати додатки, диктувати голосові замітки, шукати потрібну інформацію в інтернеті тощо. Bixby підтримує англійську, причому розпізнавання налаштоване саме на американську вимову. Російська або українська наразі не підтримуються і, швидше за все, в найближчому майбутньому не підтримуватимуться. Варто відзначити, що Bixby і англійську мову розуміє далеко неідеально.

Друга функція асистента — Камера Bixby, і вона набагато цікавіша для українського користувача. Викликається відповідною екранною кнопкою в стандартному вікні камери. Сервіс вміє розпізнавати текст і перекладати його (через Google Translate), а якщо це зображення, то він знаходить схожі малюнки в інтернеті. Також Bixby вміє зчитувати QR-коди.

Сервіс Камера Bixby дозволяє конвертувати зроблене фото в текст, або ж спробувати шукати подібні зображення в інтернеті

Сервіс Камера Bixby дозволяє конвертувати зроблене фото в текст, або ж пропонує шукати подібні зображення в інтернеті

bixby_camera_keys

Камера Bixby здатна знаходити малюнки в інтернеті, які схожі на оригінал

Камера Bixby здатна знаходити малюнки в інтернеті, які схожі на оригінальне зображення

Підсумок: голосовий помічник Bixby не дуже корисний для українського споживача, оскільки розпізнавання голосових команд має багато помилок. А от Камера Bixby — цікавий і позитивний додаток.

Прем’єра подвійної камери з подвійним зумом

Модель Galaxy Note 8 — це перший в історії Samsung смартфон, в якому компанія застосувала подвійну камеру з подвійним оптичним зумом. Перша камера оснащена об’єктивом з широким кутом, друга — телеоб’єктивом, обидві вони мають роздільну здатність 12 мегапікселів та оптичну стабілізацію зображення. Але оптичним зумом обладнана тільки камера з широким кутом (вона розташована по центру).

Герметичність смартфону дозволяє робити фото прямо з води

Герметичність смартфону дозволяє робити фото прямо з води

Взагалі, у більшості випадків доцільно використовувати тільки камеру з широким кутом, оскільки вона має кращі характеристики світлосили (f/1.7). Телеоб’єктив (f/2.4) забезпечує менш якісне зображення, тому зазвичай використовується тільки для фотографій з ефектом боке, тобто, з розмиванням фону. Щоб перемкнутися з камери з широким кутом на телефото, необхідно натиснути на кнопку «Динамічний фокус». Щоб повернутися назад — натиснути на кнопку «Back» системи Android.

Цікаво, що Galaxy Note 8 дозволяє змінити різкість фону не тільки під час зйомки, але і вже після неї. Крім того, подвійна камера дозволяє зробити одразу дві фотографії: перша зафіксує крупний план, друга — загальний. Щоб включити режим «Подвійна зйомка», необхідно натиснути на кнопку з малюнком подвійного квадратика у верхній частині інтерфейсу фотокамери. Але майте на увазі, що розмір файлу в цьому випадку збільшиться в 2 рази.

Приклад уповільненого відео, знятого зі швидкістю 240 кадрів/сек. Під час програвання файл відтворюється зі стандартною швидкістю 30 кадрів/сек.

Приклади цейтраферної відеозйомки, зробленої на основну камеру Galaxy Note 8

Приклад використання 2-кратного оптичного зуму Galaxy Note 8. Наближення регулюється ступенями — або 1х, або 2х

Функція створення анімованих GIF-файлів

Функція створення анімованих GIF-файлів

Galaxy Note 8 основна камера з широким кутом: фотозйомка крупним планом

Galaxy Note 8, основна камера з широким кутом: фотозйомка крупним планом (натисніть, що переглянути оригінал фото)

Фотографія всередині приміщення, штучне освітлення. Основна камера з широким кутом

Фотографія всередині приміщення, штучне освітлення. Основна камера з широким кутом (натисніть, щоб переглянути оригінал)

Фото, зроблене вночі. Основна камера, широкий кут

Фото, зроблене вночі. Основна камера, широкий кут

zoom_1x_s

Фото з використанням 2-кратного оптичного зума. (натисніть для перегляду оригіналу)

Фото з використанням 2-кратного оптичного зуму (натисніть для перегляду оригіналу)

wide_angle_s

Фото, зроблене на основну камеру з широким кутом (вгорі), та з використанням камери телефото (внизу)

Фото, зроблене на основну камеру з широким кутом (вгорі), та з використанням камери телефото (внизу)

Якість «склеювання» панорами – без зауважень

Якість «склеювання» панорами – без зауважень

Всі оригінали фотографій можна знайти тут

Режим Стікери, фото зроблене на фронтальну камеру. Хоча деякі експерти критикували наявність такої функції в гаджеті бізнес-класу, насправді бізнесмени також іноді потрапляють на корпоративи та неформальні зустрічі, і в цьому випадку подібна функція дуже доречна

Режим Стікери, фото зроблене на фронтальну камеру. Хоча деякі експерти критикували наявність такої функції в гаджеті бізнес-класу, насправді серйозні підприємці також іноді потрапляють на корпоративи та неформальні зустрічі, і в цьому випадку подібна функція цілком доречна

sticker2_s

sticker3_s

sticker4_s

Підсумок: завдяки відмінним показникам світлосили, камера чудово знімає практично із будь-яким освітленням. Не випадково ресурс DxOMark Image Labs, що спеціалізується на тестуванні камер, надав Galaxy Note 8 рейтинг 94, таку ж оцінку отримав iPhone 8 Plus.

Автономність

Смартфон Galaxy Note 8 має незнімну літій-іонну батарею 3300 мА-г, що дозволяє йому без проблем працювати протягом одного дня. Хоча смартфон не може похвалитися потужним акумулятором, він, тим не менше, здатний виконувати роль зовнішнього PowerBank. Для цього можна підключити до нього будь-який мобільний пристрій через кабель USB Type-C — USB Type-A, та активувати відповідний режим в налаштуваннях. Як і попередні моделі серії Galaxy Note, «вісімка» підтримує бездротову зарядку.

На бездротовий зарядний пристрій смартфон можна поставити хоч вертикально, хоч горизонтально, головне — екраном назовні

На бездротовий зарядний пристрій смартфон можна поставити хоч вертикально, хоч горизонтально, головне — екраном назовні

Ціна

Варість Samsung Galaxy Note 8 починається від $900, цінник приблизно однаковий як в Україні, так і за кордоном. Це немало, з іншого боку, Note 8 — один з найкращих смартфонів на світовому ринку другої половини 2017 року. Якщо сьогодні для вас це дуже дорого, почекайте: кожного місяця ціна знижується приблизно на $30-40. Всього через рік гаджет буде коштувати в 2 рази дешевше.

Резюме

Samsung Galaxy Note 8 без перебільшення можна назвати «королем смартфонів». Швидкий процесор, великий обсяг RAM, 2 радіомодуля, чудова подвійна камера, підтримка аж трьох типів біометричної аутентифікації і стилус S Pen роблять цей гаджет унікальним. Серед недоліків можна назвати хіба що гібридний слот для другої SIM-картки, високу вартість ремонту у випадку якихось проблем.

Технічні характеристики

Дисплей

Тип Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
Розмір 6.3’’ (~83.2% screen-to-body ratio)
Роздільна здатність 1440 x 2960, 18.5:9 ratio (~521 ppi density)
Захист Corning Gorilla Glass 5

Платформа

ОС Android 7.1.1 (Nougat)
Chipset Exynos 8895 Octa
CPU Octa-core (4×2.3 GHz & 4×1.7 GHz)
GPU Mali-G71 MP20
SSD 64/128/256 GB, 6 GB RAM
Слот для карти microSD, до 256 ГБ
Сенсори Сканер райдужки, сканер відбитка пальців, акселерометр, гіродатчик, датчик наближення, компас, барометр, серцебиття, SpO2

 Камера

Основна Dual: 12 MP (f/1.7, 26mm, 1/2.55″, 1.4 µm, Dual Pixel PDAF) + 12MP (f/2.4, 52mm, 1/3.6″, 1 µm, AF), OIS, phase detection autofocus, 2x optical zoom, LED flash
Відео 2160p@30fps, 1080p@60fps, 720p@240fps, HDR, dual-video rec.
Фронтальна 8 MP (f/1.7, 25mm, 1/3.6″, 1.22 µm), autofocus, 1440p@30fps, dual video call, Auto HDR

Комунікації

2G GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G HSDPA 850 / 900 / 1700(AWS) / 1900 / 2100
4G LTE band 1(2100), 2(1900), 3(1800), 4(1700/2100), 5(850), 7(2600), 8(900), 12(700), 13(700), 17(700), 18(800), 19(800), 20(800), 25(1900), 26(850), 28(700), 32(1500), 38(2600), 39(1900), 40(2300), 41(2500), 66(1700/2100)
WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
Bluetooth 5.0, A2DP, EDR, LE
GPS A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
NFC Так
USB 3.1, Type-C 1.0

 

Батарея Незнімна Li-Ion 3300 мА-г
Розміри 162.5 x 74.8 x 8.6 mm (6.40 x 2.94 x 0.34 in)
Вага 195 g (6.88 oz)
SIM-слот Nano-SIM

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Кращі VR та AR-пристрої в 2024

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?