Blog Imena.UA

Переможці The Game Awards 2022: повний список

У ніч проти 9 грудня у Лос-Анджелесі відбулася 9-та щорічна церемонія вручення престижної ігрової премії The Game Awards (аналог «Оскару» у світі кіно). Коротко підіб’ємо підсумки та розповімо, хто переміг цього разу.

Загалом обійшлося без сюрпризів — більшість нагород між собою розділи два головні фаворити цьогорічних перегонів: Elden Ring та God of War Ragnarök. І головний приз в номінації «Найкраща гра року» здобула саме Elden Ring. До головної нагороди проєкт FromSoftware та Bandai Namco додатково отримав ще три відзнаки — за режисуру, візуальний стиль та як краща RPG.

Щодо God of War Ragnarök, проєкт Santa Monica Studio став абсолютним лідером за кількістю нагород на The Game Awards 2022. Він здобув перемогу у шести категоріях, зокрема «Найкраща розповідь» та «Найкраща пригодницька екшен-гра».

Horizon Forbidden West, яка претендувала на сім нагород, не здобула жодної (напевно, God of War Ragnarök вичерпав весь ліміт). У Stray та Final Fantasy XIV по дві нагороди.

Найкращою мобільною грою 2022 року стала карткова Marvel Snap Бена Броуда (один з авторів Hearthstone).

В категорії «Найкращу гру року»: Player’s Voice — єдина номінація TGA, де переможець визначається абсолютною більшістю голосів користувачів — перемогу здобула Genshin Impact. Напередодні у фінальному етапі голосування між фанатами Genshin та Sonic Frontiers розв’язалася неабияка боротьба — зі взаємними образами в соцмережах та накруткою голосів за допомогою ботів та обхідних шляхів голосування. Проте поціновувачі Соніка врешті поступилися візаві з клубу шанувальників китайської «гача»-гри. Під час оголошення переможця на церемонії Джефф Кілі наголосив, що організатори під час підрахунку відсіяли всі голоси ботів.

Повний список номінантів та переможців 9-ї щорічної ігрової премії The Game Awards за категоріями (лауреати виділені жирним)

Гра року

Голос геймерів

Найкраща режисура

Найкраща розповідь

Найкращий візуальний стиль

Найкращий саундтрек та музика

Найкращий звуковий супровід

Найкраща акторська гра

Номінація Games for Impact (ігри з важливим соціальним підтекстом)

Найкраща гра-сервіс

Найкраща інді-гра

Найкращий дебют серед інді-ігор

Найкраща підтримка спільноти

Найкраща мобільна гра

Найкраща гра для віртуальної/доповненої реальності

Найкращий бойовик

Найкраща пригодницька екшен-гра

Найкраща рольова гра

Найкращий файтинг

Найкраща сімейна гра

Найкраща стратегія або симулятор

Найкраща спортивна чи перегонова гра

Найкращий мультиплеєр

Найочікуваніша гра

Кращий стример / автор контенту

Найкраща адаптація

Нагорода за інновації у сфері доступності для людей з обмеженими можливостями

Найкраща кіберспортивна гра

Найкращий кіберспортсмен

Найкраща кіберспортивна команда

Найкращий кіберспортивний тренер

Найкращий кіберспортивний захід

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО: