Ігри з gamescom 2022 які варто чекати

23-28 серпня в Кельні, Німеччина, проходила ігрова виставка gamescom 2022. Як і раніше, найбільша у світі, вона залучила 265 тисяч відвідувачів. Цього разу, на відміну від попередніх двох років, вона відбулася і живцем, і в цифровому форматі. Розповімо про найцікавіші релізи з заходу.

Lies of P

Реліз: 2023 рік (PC, PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series)

Журі виставки визнало Lies of P найперспективнішою грою у двох категоріях: пригодницький екшн та RPG. Вона навіяна Dark Souls та Bloodborne.

Ви керуєте Піноккіо, механічною лялькою. Герой з’являється у європейському місті на зламі 19-20 століть. Його зустрічає трунова мовчанка та агресивні маріонетки. Піноккіо здатний поєднувати різну зброю та замінювати частини тіла, отримуючи доступ до додаткових здібностей.

Цікаво, що для просування сюжету персонаж повинен брехати. Вірити у місті, зрозуміло, нікому не можна. Кінцева мета – знайти творця, Джеппетто. За словами розробників, він підкаже Піноккіо, як стати людиною.

The Dark Pictures: The Devil in Me

Реліз: 18 листопада 2022 року (PC, PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series)

The Devil in Me – четверта частина в антології хорорів The Dark Pictures. Це інтерактивні фільми, де геймплей — справа десята, куди важливіша історія та ситуації, в яких опиняються герої. Кожен із них може вижити чи загинути. Долі персонажів залежить від прийнятих вами рішень, вибору реплік і QTE.

Усі частини The Dark Pictures пропонують окремі, самодостатні сценарії. Щоб грати у нові випуски, не обов’язково знати, що відбувалося у попередніх.

В The Devil in Me в пастку потрапить група документалістів. Кіношники вирушили за матеріалом у копію «Замку вбивств» Генрі Холмса, де фільмування пішло не за планом. Холмс – відомий маніяк, який заманював жертв у свій чиказький готель наприкінці 19 століття. Готель прозвали «Замком убивств».

Центрального персонажа The Devil in Me виконала Джессі Баклі, зірка серіалу «Табу». Геймплей розширили свіжі елементи: головоломки, використання інвентарю та дії на зразок стрибків та бігу.

Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh

Реліз: 2023 рік (PC, PS4, Xbox One, Switch, PS5, Xbox Series)

Тінтін – герой коміксів, безжурний репортер-детектив, плід уяви бельгійського художника Ерже. Він напевно знайомий вам з фільму «Пригоди Тінтіна: Таємниця «Єдинорога» Стівена Спілберга.

В адвенчурі Cigars of the Pharaoh молодий журналіст відвідає Єгипет, Саудівську Аравію та Індію. І нехай вас не бентежить сусідство слів «сигари» та «фараон» у підзаголовку — у грі (як і в коміксі) знайдеться цьому слушне пояснення.

Над Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh працює іспанська Pendulo Studios. Останні її релізи – гучна Alfred Hitchcock: Vertigo і менш вдала Blacksad: Under the Skin.

Dead Island 2

Реліз: 3 лютого 2023 року (PC, PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series)

У Dead Island 2 доволі складна історія розробки. Її представили аж 2014 року. Грою займалася Yager, потім Sumo Digital, нарешті Dambuster Studios. Видавець Deep Silver довго нічого не наважувався показувати, доки не анонсував проєкт на gamescom 2022.

Концепція Dead Island 2 не змінилася, це, як і раніше, веселий зомбіекшен від першої особи. Дія, на відміну від оригіналу, розгортається в знелюдненому Лос-Анджелесі.

Крушити ходячих мерців стануть шість персонажів. Так сталося, що вони стійкі до вірусу. Розважатися в Dead Island 2 можна буде як поодинці, так і в кооперативі.

Alone in the Dark

Реліз: 2023 рік (PC, PS5, Xbox Series)

Перша гра, що дала назву всьому циклу, була випущена фірмою Infogrames у 1992 році. Гра випускалася на багатьох ігрових консолях, включаючи 3DO, PlayStation, Sega Saturn. Згодом кількість ігор у серії досягла п’яти. 2018 року Alone in the Dark в Atari викупила THQ Nordic. Через п’ять років видавець дозрів для анонсу. Нова Alone in the Dark – це ребут, переосмислення серії. Як і в першій грі лінійки зразка 1992 року, ви потрапите в особливий Дерсето. THQ Nordic зробила його лікарнею для душевнохворих.

Розібратися із кошмарами мають намір старі знайомі — Едвард Карнбі та Емілі Хартвуд. Обом пасує нуар, що просочив гру.

Broken Roads

Реліз: 2023 рік (PC, PS4, Xbox One, Switch)

Broken Roads – ізометрична RPG з покроковими сутичками, що відсилає до класики на зразок Fallout. Її виділяє місце дії – постапокаліптична Західна Австралія.

Західна Австралія – ​​це малонаселений штат у складі Австралії, справжня пустеля навіть без будь-якого постапокаліпсису. Готуйтеся тягати за собою загін героїв і щоразу натикатися на посилання до «Божевільного Макса».

Рольова система у Broken Roads цікава. Звичних класів немає. Натомість герої дотримуються одного з чотирьох світоглядів: гуманізму, утилітаризму, нігілізму чи макіавеллізму.

Jagged Alliance 3

Реліз: 4 квартал 2022 року (PC)

Jagged Alliance 3 – тактична стратегія з покроковими баталіями, довгоочікуване продовження серії з 1990-х років. Командує парадом студія Haemimont Games (Tropico).

Jagged Alliance 3 перекине загін найманців до вигаданої держави Гранд-Чієн. Законного президента тут зміщує військове угруповання «Легіон». Найманці повинні врятувати зневірений народ та голову держави, якого скинули.

Tempest Rising

Реліз: 2023 рік (PC)

Теж стратегія, але іншого типу — у реальному часі. Як джерело натхнення для розробників із Slipgate Ironworks, 2B Games та 3D Realms виступає Command & Conquer.

Місце тиберію з C&C у Tempest Rising зайняв ресурс tempest, місце Глобальної ради безпеки та Братства Нод — Сили глобальної оборони та Tempest Dynasty. Заявлено і третю фракцію, її не поспішають розкривати. Для сюжетних кампаній автори заготовили купу роликів, та й про напружений мультиплеєр не забули.

The Lords of the Fallen

Реліз: 2023 рік (PC, PS5, Xbox Series)

Оригінальна Lords of the Fallen – фентезійна action/RPG, що потрапила на полиці у 2014 році. Подібно до старанного учня вона скопіювала основні особливості Dark Souls і впевнено завоювала народну любов.

Друга частина, названа The Lords of the Fallen, провела у виробничому пеклі 8 років. Тільки третя студія, Hexworks, намацала до неї підхід. Герой The Lords of the Fallen гасатиме між двома світами — живими та мертвими.

Щоб від цього «соулслайка» не захворіли пальці, кличте друга в кооп. Хочете додаткової складності — відзначте, що до вас в гру можуть вдиратися і сіяти хаос інші користувачі.

Forspoken

Реліз: 24 січня (PC, PS5)

Forspoken – головний проєкт Square Enix напередодні виходу Final Fantasy VII Rebirth та Final Fantasy XVI.

За жанром перед вами екшен від третьої особи у відкритому світі. З паркуром та магією!

Сюжетна зав’язка така: дівчину Фрей чудовим чином переносить із сучасного Нью-Йорка до казкової країни Атія. Тепер, подібно до Дороті, їй судилося звільнити Атію від свавілля злих чарівниць.

Off the Grid

Реліз: 2023 рік (PC, PS5, Xbox Series)

Off the Grid – шутер за схемою королівської битви на 150 осіб від німецької студії Gunzilla. З опрацюванням світу їй допомагає південноафриканський кінорежисер Ніл Бломкамп. Найбільше він відомий за «Районом №9».

Новий трейлер постановки Off the Grid сильно нагадує роботи Бломкампа, особливо «Робота, на ім’я Чаппі». Геймплей Gunzilla тримає у секреті.

Atomic Heart

Реліз: 4 квартал 2022 року (PC, PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series)

Atomic Heart показує альтернативний Радянський Союз із 1950-х років. Вчені далеко просунулися у конструюванні роботів, але одного разу ті вийшли з підпорядкування.

Головний герой їде на фабрику – “вогнище зараження”. Йому поставили завдання усунути «збій». Роботи просунуті, як і зброя героя. Так, він пускає в хід фантастичну рукавичку та різні «гармати».

Atomic Heart дуже чекають. Трейлер для gamescom 2022 переглянули 3,5 мільйони людей.

Втиснути в статтю всі добротні проєкти з gamescom не було жодної можливості. Назад до перерахованих ми вважаємо вартими уваги A Plague Tale: Requiem, The Callisto Protocol, Dune: Awakening, Dungeons 4, Atlas Fallen. Сподіваємось, до релізу вони не розгублять запалу.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Epic Games назвала топ-20 ігор 2023 року

Як відеоігри допомагають знайти роботу

Криза геймдева в Японії та вихід китайських інвесторів на ці терени

Як донат погіршує ігри, руйнує життя людей і що з цим робити