Спосіб відволіктися: кращі онлайн-ігри 2022

Відволікатися від війни треба постійно та обов’язково і в цьому чудово допомагають ігри. Особливо онлайн проекти, які можна запускати навіть на чужому комп’ютері, якщо ви переїхали. В цьому випадку достатньо завантажити клієнт і зайти під своїм обліковим записом, а прогрес нікуди не подінеться. Зібрали топ-10 найпопулярніших онлайн-ігор у 2022 році з різних жанрів.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Відкриває рейтинг досить складний в опануванні тактичний шутер Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. Незважаючи на високий поріг входження, проект має успіх за рахунок унікального геймплею, балансу в битвах і частих оновленнях. Недоліки, звичайно, також є, але якщо подобаються шутери від першої особи, де потрібно не поспішати і думати, обов’язково зверніть увагу на цю гру.

New World

Хайпова MMORPG New World від американців із Amazon Studios вже не збирає навколо себе під мільйон одночасних гравців у Steam, але все ще популярна. Геймерам подобається місцевий сеттінг колоніальної Америки XVII століття, величезний світ, безліч завдань і розширюватися ендгейм-контент. Не подобаються технічні проблеми та жахлива оптимізація, але цими питаннями впритул зайнялися творці, тому їх поменшало.

Warframe

Warframe — приклад для наслідування у багатьох умовно-безкоштовних проектів. Їй майже десять років і за цей час вона не тільки не втратила гравців, а, навпаки, придбала величезну армію фанатів. Успіх Warframe принесли незвичайний геймплей зі змішанням жанрів, значний світ, тонни завдань та можливість досягти максимальних внутрішньоігрових висот без вливань реальних грошей. Щоправда, на все це доведеться витратити не одну сотню годин, тому будьте готові до тривалого занурення.

Monster Hunter Rise

Monster Hunter Rise — популярна японська PVE-гринділка. Тут гравцям потрібно виконувати завдання та знищувати гігантських, і не дуже, монстрів. Звичайно присутні величезний красивий світ, різні класи, велика кількість зброї та колекційних предметів.

GTA Online

Ще одним довгожителем у нашому топі виявилася GTA Online. Вже по суті, окремий від GTA V проект все ще тримає при собі десятки тисяч гравців, а нещодавно вийшов безкоштовно на PS5. Дітище Rockstar приваблює змішуванням різних ігрових процесів, великою кількістю завдань для поодинокого проходження або в компанії друзів. У GTA Online геймер може стати майже будь-ким: байкером-наркоторговцем, босом мафії, хіпстером з автоматом і на крутій тачці. Тут немає межі фантазії ні творців, ні гравців.

World of Warcraft

World of Warcraft — одна з найстаріших і найпопулярніших MMORPG у світі. Дітище Blizzard вийшло у 2003 році та з того часу знаходиться в топі найкращих онлайн-ігор. Були у WoW злети та падіння, але через пандемію коронавірусу в останні кілька років проект знайшов нове життя і ставить рекорди за одночасною кількістю геймерів. Якщо вам подобається фентезі та онлайн-ігри, але ви якимось дивом ще не грали у World of Warcraft, то обов’язково спробуйте. Гра платна, але є достатній безкоштовний пробний період, який допоможе ухвалити рішення.

Genshin Impact

У китайської студії miHoYo Limited вдалося створити мегапопулярну Genshin Impact. Основні переваги гри: представлена ​​майже на всіх платформах, включаючи смартфони, величезний відкритий світ, кавайний стиль, няшні персонажі, колекціонування героїв, безліч головоломок та тонни завдань. Якщо ще простіше, то це гарна грінділка для любителів аніме та всього східного.

League of Legends

Єдина МОВА у нашому топі це League of Legends. Гра не настільки популярна в Україні, але відмінно заходить західним геймерам, тому їй варто дати шанс. Проект студії Riot Games трохи простіше в освоєнні, ніж популярніша у нас Dota 2. Незважаючи на це і низький поріг входження, серйозно грати в League of Legends анітрохи не легше, ніж у конкурента від Valve.

Fortnite

Fortnite — король серед «королівських битв». Гра студії Epic Games повторює назву творців і вже довгі роки тримається в топі найпопулярніших онлай-ігор у світі. Якщо ви були в танку останні п’ять років, то опишемо Fortnite так — гарний мультяшний шутер від третьої особи. На обмежену карту висаджують 100 гравців, але переможцем буде лише один. Початківцям радимо грати хоча б у парах, а краще в командах по чотири особи.

Valorant

У 2020 студія Riot Games, творці League of Legends, вирішила відкрити нове суперництво з компанією Valve. Якщо їх МОВА бореться за популярність з Dota 2, новий тактичний шутер Valorant планує змістити з п’єдесталу CS:GO. Чи не знаємо чи вийшло у них це, але завоювати світову популярність і мільйонний онлайн вже вийшло. Залишилося тільки вивести кіберспортивні змагання з цієї дисципліни на належний рівень, але тут зовсім інша історія.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Epic Games назвала топ-20 ігор 2023 року

Як відеоігри допомагають знайти роботу

Криза геймдева в Японії та вихід китайських інвесторів на ці терени

Як донат погіршує ігри, руйнує життя людей і що з цим робити