Навесні 2016-го в Україні з’явиться BrainTV — перший телеканал про IT

Навесні 2016 року фонд BrainBasket запустить BrainTV, що стане першим в Україні телевізійним проектом з вільним доступом до освітнього ІТ-контенту. Планується, що проект посилюватиме бренд українського ІТ ринку як у країні, так і за її межами.

 

Контент каналу буде включати освітні, інформаційні та розважальні програми про ІТ українською та англійською. Денний ефір буде наповнено в основному програмами українською мовою, вечірній та нічний – включатимуть більше програм англійською для закордонної аудиторії.

Виконавчим директором каналу BrainTV призначено Божену Шеремету, маркетинг-спеціаліста української ІТ компанії Coppertino та колишнього IT-журналіста англомовного видання Kyiv Post.

Головним технологічним партнером проекту виступає мультимедийный ОТТ-сервіс Divan.TV. У березні 2016 року через платформу Divan.TV канал вийде в тестову цілодобову веб-трансляцію. До кінця літа 2016 планується вихід на кабельне телебачення та мобільний додаток Divan.TV. Канал можна буде дивитися у вільному доступі онлайн і за межами України.

Раніше ми розповідали про те, що Фонд BrainBasket, Адміністрація Президента та «Навігатор» навчатимуть програмуванню в обласних бібліотеках України.

Якщо ви не впевнені, якій саме IT-галузі себе присвятити, організація BrainBasket опублікувала в інтернеті безкоштовний тест для профорієнтації в галузі інформаційних технологій.

Джерело: прес-служба BrainBasket

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023