BrainBasket пропонує безкоштовно дізнатись, який ви IT-фахівець

Некомерційна організація, що займається розвитком ІТ-освіти в Україні BrainBasket опублікувала в інтернеті безкоштовний тест для профорієнтації в галузі інформаційних технологій. Тест стане у нагоді всім користувачам, які хочуть працювати в ІТ, але ще не визначились з конкретною професією.

Команда BrainBasket залучила до розробки тесту фахівців провідних ІТ-компаній та навчальних центрів, зокрема Ciklum, Cognience, Epam, Bionic University. Також приймали участь в створенні програми спеціалісти з пошуку персоналу та психологи.

Відомо, що IT-професії суттєво відрізняються по функціональності, трудовій специфіці та вимогам до кандидатів. Мета тесту BrainBasket – зорієнтувати людину згідно її схильностей та підказати, на які ІТ-професії слід звернути увагу в першу чергу.

Після проходження тесту генерується графічна схема, яка наочно демонструє, до якої саме ІТ-професії користувач має більшу схильність. Кожна з професій має детальний опис, створений за матеріалами ресурсу dou.ua, тож користувач не просто отримує рекомендацію, що йому слід звернути увагу, наприклад, на спеціальність бізнес-аналітика, а й додаткові дані.

Career-test-BrainBasket

Тест розрахований в першу чергу на людей, які прагнуть змінити свою професію на професію в сфері ІТ, оскільки містить запитання щодо освіти та попереднього досвіду роботи, але може також бути корисний і студентам, і школярам старших класів.

Нещодавно BrainBasket Foundation оголосила про перший набір на курс з основ комп’ютерного програмування для новачків. Згодом обіцяно анонсувати загальнонаціональний проект освітньої тематики.

Навчання проводитиметься по програмі Гарвардського курсу Computer Science у форматі «змішаного навчання». Даний формат передбачає самостійний перегляд лекційних матеріалів, записаних онлайн та відвідування класних занять з менторами для практичних робіт та розбору домашніх завдань.

Джерело: BrainBasket

Читайте также:

Политическое расфрендживание

Фешн с умом: украинские маркетплейсы с концептом reuse

Анна Зенькова, Talk to Ri: «Мы хотим создать систему обучения, которая станет частью образа жизни, и при этом будет эффективной»

Сергей Замикула, LEKORNA: «Рынок эко-продуктов растёт с каждым годом»