BrainBasket, Адміністрація Президента та «Навігатор» навчатимуть програмуванню в обласних бібліотеках України

Фонд BrainBasket сьогодні, 3 грудня 2015, оголосив про запуск програми Technology Nation, в рамках якої на базі бібліотек в обласних центрах України буде організовано безкоштовне викладання основ програмування — і все це включатиме курси найкращих світових університетів. Про це нашій редакції повідомила прес-служба фонду.

Програму реалізовано за підтримки Адміністрації Президента України, компанії «Навігатор» та громадської організації «Вікно можливостей». Формат курсів передбачає blended learning (змішане навчання), коли учасники програми не лише будуть самостійно вивчати онлайн-матеріали курсу на сайті, але й проходитимуть аудиторну практику під керівництвом менторів у бібліотеках по всій країні.

На даний момент тривають перемовини із провідними світовими університетами; а поки що запущено пілотні програми за курсом Harvard Computer Science 50. Також буде набрано студентів на курс від MIT та Stanford University. Фонд BrainBasket є некомерційною організацією, і був створений у квітні 2014 року за участі ініціативної групи українських ІТ-компаній, Мінекономіки України та КМДА. Метою діяльності фонду є підготовка 100 тис ІТ-фахівців до 2020 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо про запуск україномовної версії курсу Стенфордського університету для ІТ-підприємців від онлайн-платформи Prometheus, а також початок викладання Гарвардського курсу для розробників в 10 містах України.

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023