Дитина на Android — японці шокують новими розробками

Японці все-таки дуже дивна нація зі своєю особливою культурою і підходом до життя. І це підтверджується останньою розробкою Хіроші Ішігуро (Hiroshi Ishiguro) — японського робототехніка університету в Осаці.

Людиноподібними роботами вже складно когось здивувати, але Ішігуро зміг. Він створив дуже реалістичну рободитину і назвав її Ібукі. Робот має настільки реалістичне обличчя, що часом стає моторошно. Він може сканувати емоції співрозмовника і реагувати на них. Ібукі має руки і пересувається на спеціальній колісній платформі, що імітує людські кроки.

«Інтелектуальна інфраструктура роботів – це інфраструктура, заснована на взаємодії. Завдяки взаємодії з роботами люди можуть встановлювати невербальні комунікації з штучними системами. Тобто мета робота – існувати як партнер і мати цінні взаємодії з людьми », – пише Ішігуро. «Наша мета – розробити технології для інформаційних інфраструктур нового покоління, засновані на комп’ютерному баченні, робототехніці і штучному інтелекті».

Це не перша робота Ішігуро. У 2010 році професор створив робота – точну копію себе, чим викликав досить гарячі обговорення громадськості. Розробка Ібуки викликала ще більший резонанс, так як роботодітей ще ніхто раніше не створював. А яка Ваша думка, чи потрібні роботодіти в майбутньому?

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: TechCrunch

Читайте также:

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження