Боти і роботи: AI-підсумки тижня від Google і Boston Dynamics

Поки більшість технологічної спільноти захоплюється вправністю AI-асистента Google Duplex, у виданні The Verge вийшла дещо менш захоплена стаття про те, як для демонстрації алгоритму компанія використала людей. Нагадаємо, на щорічній конференції Google’s I/O для веб-розробників, серед іншого, продемонстрували телефонну розмову Google Duplex з адміністратором у салоні краси та в ресторані:

Сундар Пічай (Sundar Pichai) пояснив, що головна мета розробки цього алгоритму, та й взагалі, нових технологій у компанії — це допомога з виконанням реальних завдань. Алгоритм навчили не тільки озвучувати свою задачу по телефону, але і обробляти відповідь людини, і відповідно до перших реплік, ставити наступні. Втім, співрозмовник так і не здогадався, що розмовляв із ботом. У відповідь на критику щодо неестетичності введення в оману людей по телефону, Google пообіцяла, що AI-асистенти повідомлятимуть співрозмовника, що вони — усього лише комп’ютерні програми.

Тим часом, компанія Boston Dynamics продовжує вдосконалювати навички свого роботизованого звіринця. У новому відео показано, як робот SpotMini самостійно долає маршрут у приміщенні. Залізного «песика» спочатку провели дорогою, щоб програма комп’ютерного зору через камери на апараті склала мапу. Після чого, SpotMini віднайшов свою локацію у просторі та вирушив маршрутом, оминаючи перешкоди. Загальний час проходження траси склав 6 хвилин:

Нові вміння опанував і робот Atlas:

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

На основі матеріалів The Verge

Читайте также:

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

Що чекає штучний інтелект у 2024 році: 4 головні тренди від MIT