Віскі, марихуана та електролітаки — подкаст з Ілоном Маском, що набрав розголосу

Ілон Маск (Elon Musk) – засновник Tesla та SpaceX думає про створення надзвукового літака з вертикальним зльотом на електроенергії. Про це він розповів в прямому ефірі подкасту Joe Rogan Experience.

Інтерв’ю відбулося 6 вересня і вже набрало майже 10 млн переглядів. Бесіда проходила за неформальних обставин за келихом віскі та містило багато жартів. Така небувала популярність даного випуску подкасту пояснюється одним провокаційним моментом. Ведучий Джо Роган (Joe Rogan) в процесі інтерв’ю закурив марихуану і запропонував закурити Ілону, на що Маск відреагував реплікою “А це законно?”. У штаті Каліфорнія вживання марихуани в рекреаційних цілях дозволено з початку цього року.

Ілон Маск розповів, що ідея створення електричного реактивного двигуна у нього зріла давно, але поки далі обговорення з друзями вона не заходила.

Складність реалізації проекту полягає в тому, що технології для вертикального зльоту і посадки несумісні для надзвукового польоту. Але якщо реалізувати даний проект, то такий електролітак перевершив би все наявні моделі.

Разом з тим, Ілон Маск визнав, що розробка такого проекту не є для нього пріоритетною метою.

Електромобілі важливі, сонячна енергетика важлива, зберігання виробленої енергії так само важливо. Ці речі набагато важливіші, ніж створення електричного надзвукового літака.

Повний випуск майже тригодинного подкасту можна подивитися в запису (мовою оригыналу).

Або в перекладі на російську мову.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: YouTube

Читайте также:

Ілон Маск: освоєння Марса займе у SpaceX 20 років

Фінансування тревел-стартапів у 2023 році: тренди та найбільші раунди

Пристрій для усвідомлених сновидінь дозволить працювати навіть уві сні

Людина з майбутнього або як технології майбутнього оточують нас вже зараз