Робот-поліцейський перевіряє документи водія. Відео

Кожен день співробітники поліції зупиняють тисячі порушників правил дорожнього руху. Кожен раз може стати причиною конфлікту, в ході яких як хранителі порядку, так і порушники можуть отримати травми. Співробітник науково-дослідного інституту SRI International Рубен Брюер вважає, що створений ним робот може розв’язати цю проблему. Замість того, щоб підходити до зупинених автомобілів, поліцейські зможуть відправити до них робота з відеокамерою і сканером водійських прав.

Розсувна конструкція з роботом кріпиться до бічної частини поліцейського автомобіля. Передбачається, що при зупинці порушників вона буде подовжуватися аж до вікна порушника. Завдяки вбудованій камері та дисплею, двоє людей зможуть розмовляти на безпечній відстані один від одного. За допомогою спеціального сканера поліцейський зможе вивчити документи порушника, а принтер дозволить виписувати штрафи.

Порушники навряд чи захочуть їхати з місця зупинки, тому що роботизований поліцейський буде просовувати під автомобіль смугу з шипами. Якщо водій і вирішить ризикнути, то з однією проколотою шиною він навряд чи зможе поїхати далеко. Зрозуміло, буйні порушники руху можуть спробувати зламати робота, але нічим хорошим це теж не скінчиться.

Примітно, що це далеко не перший робот-поліцейський у світі. Ще у 2017 році поліція Дубая взяла у свої ряди роботизованого помічника RoboCop, який хоч і не виглядає так серйозно як робот-поліцейський з однойменного фільму, але все ж виконує ряд корисних функцій.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Новий Atlas від Boston Dynamics

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT