iRobot нарешті втілили в життя роботизовану газонокосарку

Компанія iRobot, яка випускає роботи-пилосмоки Roomba, представила свою першу автоматичну газонокосарку — Terra.

Terra може самостійно визначати межі ділянки та перешкоди — схожа система працює в пилосмоках компанії. Також газонокосаркою можна управляти дистанційно за допомогою пульта, що йде в комплекті.

Одного заряду акумулятора пристрою вистачить на обробку більшості приватних ділянок, запевняє виробник. У Terra немає мішка для збору, замість цього використовується система, яка нарізає траву на дрібні шматочки й залишає на газоні.

Також в Terra є система захисту, яка заблокує газонокосарку, якщо її спробують забрати. У iRobot стверджують, що Terra може працювати й в погану погоду — наприклад, під час дощу.

Ціна на пристрій поки не оголошена, його продажі почнуться з Німеччини у 2019 році. Також iRobot планує запустити програму бета-тестування в США, щоб доопрацювати програмне забезпечення газонокосарки.

Terra — не перша автоматична газонокосарка, наприклад, схожі пристрої випускає Honda під брендами Robomow і Worx. У iRobot стверджують, що на розробку Terra пішло понад десять років і для створення пристрою використовувався досвід, накопичений компанією за час виробництва роботів-пилосмоків.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: VentureBeat

Читайте также:

Спікерфон який може заглушувати галасливі зони та настирливих людей

Няня зі штучним інтелектом для вашої собаки

Як розумні пов’язки дозволять стежити за ранами в режимі реального часу

10 корисних розумних пристроїв, що змінять життя на краще