Команда студентів розробила пристрій, який виявляє передозування наркотиками

Четверо студентів з Університету Карнегі-Меллона створили прототип браслета, який в разі виявлення передозування опіатами у користувача, відправляє екстреним службам повідомлення про допомогу.

Примітно, що браслет був створений в рамках магістерського проекту, метою якого було створення недорогого пристрою, здатного точно визначати передозування опіоїдів і відправляти оповіщення, допомагаючи рятувальникам своєчасно зреагувати, прибути до потерпілого, надати допомогу і як наслідок врятувати життя. Однак, студенти дуже серйозно підійшли до свого проекту, усвідомлюючи яка відповідальність буде лежати на їх пристрої в майбутньому, одна з учасниць проекту Пуніт Рамачандра (Puneetha Ramachandra) заявила:

На нас лежав тягар реальної громадської відповідальності за проект, коли життя знаходиться на межі. Це повинно було бути зроблено правильно.

В основі роботи пристрою лежить метод пульсоксиметрії. Пристрій контролює ступінь насичення крові киснем, вимірюючи світло, відбите від шкіри до датчика. Браслет з’єднаний з телефоном через Bluetooth і постійно відстежує показання людини. Якщо рівень кисню в крові користувача падає протягом більше як 30 секунд, пристрій перемикає світлодіод, розташований на браслеті з зеленого на червоний. Паралельно, через встановлений на смартфоні спеціальний додаток, відправляється повідомлення з GPS-координатами користувача, по заздалегідь вказаними контактами.

Команда розробників пристрою

Розробники змогли розв’язати головну проблему — навчити пристрій розпізнавати передозування, з точки зору певного зниження насичення крові киснем.

Навіть якби ви запитали групу лікарів, що визначають передозування, вони не могли б дати вам конкретну відповідь. Вони повинні фізично оглянути людину на наявність різних симптомів. Ми повинні були відкинути ці симптоми й вибрати метод надійної та точної оцінки. В кінцевому підсумку ми прийняли наручні пульсові оксиіметрічні пристрої як краще рішення. — заявив інший розробник пристрою Рашмі Калкунте Рамеш (Rashmi Kalkunte Ramesh).

Команда має намір додати різні змінні в систему, такі як вік, стать, раса і багато інших, з метою скоротити до мінімуму помилкові спрацьовування системи. Найближчим часом плануються розпочати клінічні випробування пристрою.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Carnegie Mellon University

Читайте также:

Спікерфон який може заглушувати галасливі зони та настирливих людей

Пристрої, які допоможуть розширити функціональність вашого ноутбука

Гаджети для захисту будинку від злодіїв, потопів і пожеж

Paper — розумна картина у вигляді газети