Топ 15 розумних пристроїв, які можуть стати вам в нагоді

Концепція smart house — це вже давно звичне явище та наразі не являється чимось дивним. Пристрої, які полегшують життя дуже стрімко набирають популярності. Зі всього широкого вибору ми вибрали нові гаджети, вас точно здивують.

1. Система для зручного пробудження

У 2018 році китайський стартап Sleepace презентував спеціальну розробку для дому DreamLife. Система дозволяє відстежувати якість сну та забезпечує комфортне пробудження як це реалізовано в окремих пристроях компанії (датчики сну RestOn та SleepDot, аромалампа NoxAroma та світло-будильник NoxMusic).

За допомогою всіх компонентів продукт керує мікрокліматом спальної кімнати: світло, вологість, температура. Будь-які забуті електропристрої, чи то телевізор або праска, система вимикає, а зранку до вашого пробудження готує свіжу каву та тости. У продаж така система поступить не скоро, десь після 2020 року.

2. Пристрій для вирощування зелені та овочів вдома.

Спеціалісти зі студії «Карфідов Лаб» та «Зелена лабораторія» створили Green Bar — гаджет для вирощування зелені та овочів вдома. Живлення йде в необхідних кількостях і точних пропорціях, що практично недосяжно при вирощуванні у природному середовищі. На сенсорній панелі можна обрати одну з програм, яка дозволяє вирощувати різні види рослин у термін від місяця (для зелені) до двох місяців (для овочей та ягід).

Керувати пристроєм можна через мобільний додаток. Для нагляду над внутрішнім простором передні дверцята виконані з оргскла. Зображення із вбудованої камери будуть транслюватися на телефон користувача. Головна особливість нової розробки – можливість влаштування до кухонного гарнітура.

3. Робот, який збирає розкидані речі.

Зібрати розкидані речі після дітлахів в будинку відтепер допоможе робот, презентація якого відбулася у жовтні японською компанією Preferred Networks. Окрім розуміння голосових команд, робот здатен обережно зібрати маленькі та великі речі та шукати забуті чи втрачені речі. З часом роботизований механізм все частіше вивчатиме домашній лад. З таким роботом процес прибирання стане повністю автоматизованим. Робот відстежуватиме, які саме речі лежать не в тому місці, вертаючи олівці на підставку на столі та ретельно розкладати брудний посуд в посудомийку. Компанія ще не повідомила про точні строки виходу продукту на ринок.

4. Пральна машина, з якою можна спілкуватися.

На берлінській виставці IFA в вересні компанія Hoover презентувала пристрій AXІ: пральну машину, з якою можна поспілкуватися. Її можна спитати про режим прання, який вона обере для вашого улюбленого шарфа чи шапки, а ще звичайно попросіть про не надто довгий режим прання, щоб встигнути вчасно забрати дітей з дитячого садка. Вона визначить наскільки сильно брудні є рушники та про всяк випадок запитає, чи не поклали ви до світлого щось яскраво-червоне? При цьому пральна машина значно зекономить електроенергію – клас А+++ – 80%. Її вже можна придбати за £549.99.

5. Розумний горщик для рослин.

Технології вже настільки в’їлися до нашої повсякденності, що час від часу навіть корисно «оживити» свій дім. Представляємо вам Plantui Smart Garden 6, розумний горщик для рослин, який зробить усе самостійно: насіння квіток, які ви посадили він витримає в оптимальній температурі та в комфортній атмосфері. Ґрунт буде максимально стерильним, зволожиться до необхідного рівня, а освітлення буде продумано таким чином, щоб листя та корінь отримували всі необхідні речовини та елементи. Нова версія горщика відомого фінського стартапу була продемонстрована у вересні, коли фіни заявили про партнерство з BSH Home Appliances Group. Придбати його можна за € 265,00.

6. Система управління кухонними приладами

Зараз у продажі можна побачити великий вибір гаджетів для кухні, але як же щодо того, щоб ціла кімната стала «розумною»? 2020 року користувачі зможуть користуватися технологією від виробників «розумної» техніки компанії Whirlpool, яка нещодавно викупила права на додаток Yummly.

Вони вже презентували інтеграцію управління всіма кухонними пристроями в одній системі. Функціонал платформи насправді дуже широкий: від розпізнання якості їжі в холодильнику, рецептурних рекомендацій до замовлення зі швидким доставленням нових продуктів до дому; від рекомендацій по приготуванню страв з покроковими діями до послідовного включення та регулювання всіх пристроїв на кухні згідно з вибраним рецептом. Це ще далеко не все!

7. Розумний столик

Зовсім скоро ви зможете замовити розумний столик Sobro Smart Side Table. Ззовні він виглядає ніби тумбочка мінімалістичного стилю, але функціонал тут доволі широкий. Перед сном Sobro буде заспокоювати вас звуками природи, вночі генеруватиме білий шум, приглушаючи звуки вулиць, а зранку розбудить вас світлодіодним м’яким світлом, який схожий на схід сонця. Для вечірки з друзями пристрій поставить вам улюблену музику та відрегулює температуру напоїв. Столик синхронізується з голосовим помічником вашого телефону та має можливість заряджати без проводів одразу кілька гаджетів. В продаж столик надійде у листопаді та коштуватиме $899.

8. Смарт-дзеркало

Пристрій було презентовано у вересні стартапом з Нью-Йорку. Mirror розробляє програму тренувань, підлаштовуючись під ваші інтереси та індивідуальні характеристики – вага, тиск, пульс, температура тощо. Відео вправ зображується на поверхні так, щоб ви могли бачити як тренера, так і себе, а також свій прогрес. Можна займатися будь-яким виглядом спорту різних ступенів важкості – хоч танцями, хоч боксом (біля 50 видів спорту). Зараз дзеркало коштує $1495.

9. Дзеркало-стиліст

Це довгоочікувана розробка, яка у 2018 році нарешті була реалізована на виставці CES компанією Haier. Дзеркало-стиліст аналізує ваші вподобання та гардероб й пропонує різні поєднання кожного разу коли вам ліньки що-небудь підібрати з одягу. Для того щоб почати роботу слід витратити деякий час та вручну чіпувати кожен предмет одягу. Але після цього вам не доведеться думати про те, що і де висить, лежить і як за тим доглядати. Розумний гаджет вже буде доступний до передзамовлення вже в цьому році.

10. Розумна плитка

У вересні цього року відома компанія Nanoleaf продемонструвала новий вихід — розумну плитку Canvas. Вона керується за допомогою додатка, де можна налаштувати яскравість, колір, тон, використовуючи безліч режимів (враховуючи ритмічне освітлення з музичною інтеграцією), а також реагує на дотик та голос.

Canvas влаштовується серед звичайних плиток в будь-якому порядку, а також нею можна декорувати всю стіну. Зараз можливе передзамовлення. Вартість – $230 за дев’ять плиток.

11. Екран, який обмежує бічний зір.

В цьому році компанія Panasonic презентувала пристрій, який викликає неоднозначну реакцію. Wear Space може допомогти офісним працівникам та тим, хто працює віддалено, але не має достатніх умов для робочого процесу. Пристрій нагадує шори. Тканина виглядає як стрічка, яка обмежує бічний зір на 60%. Туди ж інтегрували навушники з функцією шумопоглинання. Передзамовлення вже доступно за $250.

12. Гаджет, який уміє впорядковувати речі

Погодьтесь, було б добре, якби за вас хтось інший складав ваші речі. FoldiMate дбайливо складе до 40 предметів одягу за чотири хвилини. Вам достатньо лише розкласти їх один за одним. Цей аксесуар презентували у 2018 році. Він поки що не універсальний: спідня білизна, дитяча білизна та великогабаритні пуховики доведеться складати до шафи самостійно. Але вже хоч зараз можна робити передзамовлення за $980.

13. Розумний душ

В цьому році компанія Kohler показала нові розробки розумної ванної кімнати. До вашого приходу смарт-душ вже налаштує воду потрібної температури та напору, а коли ви захочете прийняти душ, то достатньо лише сказати про це. Розумна система наллє воду у ванну та увімкне релаксуюче м’яке світло над дзеркалом, а сидіння туалету увімкне приємну музику. Такий комплект обійдеться вам у суму від £3 тисяч.

14. Пристрій, що захистить ваше помешкання від злодіїв

Мій будинок – моя фортеця. Розумні речі вже заполонили технологічний ринок, в тому числі й ті, що забезпечують вам безпеку. У 2018 році було презентовано віртуального асистента Кевіна, який розроблений компанією Mitipi. Герой названий на честь головного герою зі знаменитого фільму. Кевін достатньо оригінально виконує свої обов’язки: окрім постійної трансляції відео господарю з його дому, у випадку загрози злому він демонструє злодіям уявну наявність людей в помешканні. Помічник вмикає світло та поводить себе як людина: щось говорить, відтворює різні звуки так, ніби вдома хтось слухає радіо або дивиться телевізор. Передзамовлення вже доступне за $280.

15. Телевізор зі штучним інтелектом

Під кінець згадаймо про найбільш грандіозне відкриття цього року – це 85-дюймовий QLED-телевізор Q900R. Samsung вже вбудував сюди функцію 8K AI Upscaling. Тепер, за допомогою штучного інтелекту можна масштабувати відео поганої якості. Якщо порівнювати, то це в 16 разів більший екран Full HD. Звук та кольорова палітра з високою чіткістю просто вражає. Це телевізор найвищого преміального класу. На початку жовтня відкрилося передзамовлення та всі охочі можуть його придбати за $15 тисяч.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження