Blog Imena.UA

Що якби їжа була квадратною? Як стартап SquarEat створив нову концепцію їжі

Стартап з Маямі SquarEat запропонував нову форму добре знайомої їжі. Курка, яловичина, спаржа та інші продукти пресуються в готові до вживання квадрати. Їх можна їсти окремо або комбінувати зі звичними стравами. Інтернет-користувачі вже порівняли задум з їжею з антиутопією «Крізь сніг» і «Зелений сойлент».

SquarEat, ймовірно, народилася з простої ідеї: що, якби вся їжа була квадратною? Компанія заявляє, що вона «створила нову концепцію їжі», просто подрібнивши інгредієнти та спресувавши їх в готові до вживання 50-грамові квадрати. Їх можна купувати в упаковках по 4 або 6 штук, або замовляти доставкою додому.

Продукт можна їсти гарячим або холодним, розігріти в мікрохвильовій печі або на сковороді. Лінійка смаків досить широка: курка, яловичина, спаржа, арахіс, сібас і лосось.

Лаура Вакафлорес, директор по маркетингу SquarEat, запевняє, що багато хто не зрозумів суть нової концепції. Вона зазначила, що квадратна форма продуктів дозволяє стандартизувати процес приготування їжі та саме пакування, і що окремий квадрат не зможе замінити повноцінний прийом їжі. Передбачається, що потрібно вживати по кілька квадратів (що зручно для підрахунку калорій) або поєднувати їх з продуктами звичайної форми.

«Завдяки квадратній формі ми можемо запускати масове виробництво з використанням технологій для гурманів, що дозволяє нам створювати харчові продукти вищої якості та продавати їх за доступною ціною, — зазначила Вакафлорес. — Ми не перші придумали використовувати квадратну форму для харчових продуктів. Єдине, про що ми просимо споживачів — відмовитися від звичних переконань про зовнішній вигляд їжі».

Вакафлорес також додала, що кожен квадратик складається з якісних інгредієнтів і відразу готовий до вживання. «Ми не використовуємо замінники. У складі курячого квадрата — куряча грудка, чорний перець, лимон і розмарин, — розповіла вона. — Ніяких добавок. Багато хто вважає, що це замінник їжі, але це не так, це просто курка».

Зараз стартап веде краудфандингову кампанію на платформі WeFunder.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge