«Навчаємося Разом» — про що розповідає освітній YouTube-канал для школярів та підлітків

В українському сегменті YouTube небагато корисних навчальних каналів для школярів та підлітків, а ті, що є, невідомі широкому загалу користувачів. Тому сьогодні ми розповідаємо про канал «Навчаємося Разом», який створив викладач робототехніки Іван Шихат-Саркісов в рамках розвитку освітньо-інформаційного проекту Technic.in.ua.

На YouTube-каналі публікуються навчальні та оглядові відео, за декількома напрямками: LEGO-огляди, unboxing продуктів, огляди роботів, курси з робототехніки, візуальне програмування для дітей та підлітків (уроки ScratchJr та Scratch), програмування роботів LEGO (WeDo 1.0, WeDo 2.0, Mindstorms EV3). Один з найсвіжіших освітніх роликів, наприклад, пояснює юній аудиторії, що таке робот:

Окрім запису освітніх відео, Іван Шихат-Саркісов розвиває мережу робототехнічних навчальних клубів по всій Україні. Якось він створив клуб робототехніки для дітей всього за 2 тижні, а також організував курси навчання на платформах Arduino та LEGO Mindstorms, які викладач проводить по всій Україні після вимушеного переселення з рідного Донецька.

Фото з Facebook-сторінки Technic.in.ua

Читайте также:

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

Роботи на уроках як альтернатива онлайн-навчанню. Ініціатива в Японії

50 найвідвідуваніших веб-сайтів у світі

Робопес, який може переміщатися по стінах. Відео