США оплатить навчання українців в провідних бізнес-школах світу

Американський урядовий фонд Western NIS Enterpise Fund заплатить до $100 тис громадянам України, які вступлять до Гарварду або Стенфорду. Єдина умова – після двох років навчання повернутись працювати в Україну.

Благодійний фонд з США пропонує стипендії українцям, які хочуть вчитись у найкращих бізнес-школах світу, називаючи таке рішення інвестиціями в майбутнє України, так як випускники будуть зобов’язані повернутись на батьківщину та працювати в Україні.

Кандидати повинні лише успішно здати вступний іспит, а витрати на навчання в одній із 50-ти американських бізнес-шкіл, що задіяні в проекті, покриє фонд.

stip

В Western NIS Enterpise порахували, що дипломи MBA отримує 10-15 українців на рік, в першу чергу, через високу для громадян України вартість навчання. Організатори стипендіальної програми планують довести це число до 200 – приблизно стільки випускників з Польщі чи Туреччини щороку закінчують бізнес-школу в США.

До речі, компанія Google запрошує українських студенток, які вивчають технології та програмування, подавати заявки на грант імені Аніти Борг. Розмір гранту – $7 тис, ці кошти можна використати на навчання, дослідження, професійне обладнання і літературу. Фіналістки конкурсу візьмуть участь в професійній програмі влітку 2016 року.

Джерело: Голос Америки

Читайте также:

Майнінг підвищує забруднення повітря та вартість електроенергії

Роботи Boston Dynamics знялися у рекламі пива

Руйнівні сили вимагають сміливих рішень: прогноз Forrester на 2022 рік

Найважливіші тренди інформаційних технологій у 2021 році