FM-мовлення на окупованій території Донбасу забезпечать американські радіопередавачі

Сполучені Штати 23 жовтня надали Україні три радіопередавачі FM-діапазону, щоб збільшити можливість трансляції українських засобів інформації на окуповану частину території Донбасу. Цю інформацію від посольства США в Україні підтвердила заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова, яка приймала цей подарунок. Розширення українського мовлення буде використовуватися як частина програми із протидії інформаційній війні в районах Донецької та Луганської областей, окупованих терористами.

 

Нагадаємо, в частині територій Луганської та Донецької областей, захоплених проросійськими сепаратистами, протягом більш як року майже відсутня можливість отримання з ефіру інформації українських медіа. Апаратно-студійні комплекси багатьох мовників захоплені бойовиками, на їхніх потужностях виходять в ефір сепаратистські пропагандистські теле- чи радіоканали.

Також в ефірі широко представлені російські телеканали; а наявні інтернет-ресурси із проукраїнським спрямуванням чи новинами із європейських країн блокуються місцевими провайдерами, що перейшли під контроль терористів. Раніше стало відомо про відновлення роботи мережі одного із національних мобільних операторів у звільнених районах Донбасу.

Джерело: Радіо «Свобода»

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Майнінг підвищує забруднення повітря та вартість електроенергії

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж