7 найцікавіших лекцій відомих футурологів

Вам коли-небудь було цікаво, що станеться через сто років? Тоді вас зацікавлять і виступи футурологів. Ці люди вже зараз можуть розповісти про те, що буде відбуватися через кілька десятків років. У вас є година вільного часу? Приділіть його пізнавальним лекціям про майбутнє людства.

«Ваші діти могли б жити на Марсі. Ось як вони виживуть». Лекція Стефана Петранека (Stephen Petranek)

Стефан Петранек — журналіст, який вважає, що через 20 років люди житимуть на Марсі. Він стверджує, що освоєння космосу — справа часу, і в подробицях описує, як саме Червона планета стане нашим наступним будинком.

«Люди виживуть попри те, що станеться на Землі», — каже Петранек. «Ми ніколи не станемо останніми з нашого роду».

«Як ми зможемо заробляти в майбутньому, не маючи роботи». Лекція Мартіна Форда (Martin Ford)

Існує відоме побоювання, що в недалекому майбутньому людство залишиться без роботи. Замість нас редагувати документи, збирати автомобілі й навіть вирощувати їжу будуть розумні машини. Як люди зможуть заробляти на життя? Футурист Мартін Форд пропонує відокремити прибуток від традиційної роботи та створити інститут універсального базового доходу.

«Як люди будуть виглядати через сто років». Лекція Хуана Енрікез (Juan Enriquez)

Людина завжди прагнула до поліпшення власного тіла. Футурист Хуан Енрікез починає лекцію з опису середньовічних дослідів в протезуванні та приходить до сучасної нейроінженеріі та наукам, що вивчають ДНК. Футуролог вважає, що людству в майбутньому просто необхідно змінитися для того, щоб вижити в місцях, не схожих на нашу планету.

«Як блокчейн радикально змінить економіку». Лекція Беттіни Варбург (Bettina Warburg)

Чи здатний блокчейн усунути централізовані інститути типу банків, корпорацій або уряду? Беттіна Варбург вважає, що так, і розповідає, як саме це станеться.

«Як штучний інтелект може поліпшити наше життя?». Лекція Тома Грубера (Tom Gruber)

Цікаве міркування одного з творців Siri на тему того, як штучний інтелект може поліпшити наші можливості. Том вважає, що кожен етап розвитку технологій позитивно відбивається на людях. Він рекомендує не змагатися, а співпрацювати зі штучним інтелектом, оскільки в майбутньому він може допомогти поліпшити нашу пам’ять, навички й не тільки.

«Ми живемо в епоху розквіту штучного інтелекту», — каже Грубер.

«Як буде виглядати світ без водіїв». Лекція Веніса Кеббайя (Wanis Kabbaj)

Експерт з транспорту Веніс Кеббай вважає, що майбутнє транспортних систем криється в симбіозі людини й машини. Можливо, скоро автомобілі пересуватимуться по дорогах так само, як кров тече по венах.

«Відтворіть мене після смерті». Лекція Катріни Спейд (Katrina Spade)

Вам не все одно, що буде з вашим тілом після смерті? Чому ви віддасте перевагу: кремації або традиційним похоронам? Дизайнер Катріна Спейд цікавиться цією темою. Вона з’ясувала, що кремація — це популярний, але не екологічний спосіб поводження з тілом. Тоді Катріна вирішила запропонувати інший варіант, який буде корисний для навколишнього середовища.

«Переконання, що після нас — хоч потоп, більше неактуально. Краще: після нас буде ліс». — каже Катріна

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: TED

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному