Agility Robotics та Ford запускають двоногих роботів для доставки. Відео

Американський стартап Agility Robotics і Ford Motor протестують доставлення посилок з допомогою двоногих роботів — вони будуть під’їжджати до будинку на безпілотних автомобілях, а потім доносити посилку до дверей. Про це повідомила Ford.

Тестування планують провести на початку 2020 року в США. У ньому візьмуть участь до 100 безпілотних автомобілів Ford.

Компанії будуть тестувати робота Digit, який оснащений лидаром і декількома стереокамерами. Він може піднімати предмети вагою до 40 фунтів (близько 18 кг), підніматися і спускатися по сходах, переміщатися по нерівній поверхні, а при зіткненні з перешкодою зберігати рівновагу.

Під час поїздки робот знаходиться в багажнику в складеному стані. Коли безпілотний автомобіль прибуває в точку призначення, він передає Digit детальну карту місцевості, а також інформацію про кращий маршрут від дороги до вхідних дверей.

Якщо робот стикається з перешкодою, він може відправити ці дані назад автомобілю. Безпілотник отримує допомогу від своїх систем і коригує маршрут для робота.

Ford хоче запустити доставлення за допомогою роботів Digit у 2021 році, разом з комерційним сервісом роботаксі, пише Bloomberg.

Agility Robotics заснована у 2015 році в США. Компанія займається розробкою двоногих роботів. З моменту заснування залучила $ 8 млн інвестицій.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Medium

Читайте также:

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT

Робособака встановила новий рекорд Гіннеса в спринті на 100 метрів