Роботи Boston Dynamics вперше вдало пройшли смугу перешкод для паркуру

Boston Dynamics яка з недавніх пір перейшла під крило Hyundai, опублікувала відео, в якому гуманоїдні роботи Atlas хвацько долають майданчик з різними перешкодами — не гірше майстрів паркуру. А в кінці — пара ефектних сальто назад.

Atlas — це дослідницький, а не комерційний проєкт. Інженери хочуть «навчити» робота виконувати ті ж рухи, що і людина, щоб також реагувати на зміни навколишнього середовища. Це може зробити діапазон потенційних можливостей робота «практично безмежним».

«Розширення можливостей такого робота-гуманоїда, як Atlas, призводить до інновацій в апаратному та програмному забезпеченні, які застосовуються для всіх роботів в Boston Dynamics». — Скотт Куіндерма, керівник підрозділу Atlas

В цьому відео роботи пробігли смугу перешкод — стрибали по панелях, через балку і навіть зробили сальто назад. Як вони навчалися можно подивитися нижче.

Роботи змінюють поведінку в залежності від того, що бачать перед собою. Інженерам не потрібно заздалегідь програмувати стрибки для всіх можливих платформ і перешкод, з якими може зіткнутися робот. Замість цього команда створює меншу кількість шаблонів поведінки — робот зіставляє їх із середовищем і «приймає рішення».

«Мені важко уявити світ через 20 років, в якому немає мобільних роботів, які працювали б разом з людьми. Ми все ще перебуваємо в початковій стадії створення цього майбутнього. Я сподіваюся, що подібні демонстрації дають невелике уявлення про можливості роботів». — Скотт Куіндерма, керівник підрозділу Atlas

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Boston Dynamics

Читайте также:

Новий Atlas від Boston Dynamics

Засновник Boston Dynamics про майбутнє робототехніки

Китайський гуманоїдний робот GR-1 від Fourier Intelligence

У Google вигадали спортивну дисципліну для робоособак