Новий робот Stretch від Boston Dynamics: для чого він потрібен?

Компанія Boston Dynamics представила Stretch — робота для переміщення ящиків на складах.

Робот обладнаний квадратною підставкою з колесами, «мачтою сприйняття» з камерами та датчиками, за допомогою яких він відстежує навколишнє середовище, а також роботизованою рукою з сімома ступенями свободи та присосками на кінці — вона може захоплювати та переміщати ящики вагою до 23 кг.

Наразі коли обладнання для автоматизації встановлюють на складах, його ставлять в одному місці та будують навколо нього робочий простір. Робот від Boston Dynamics може сам пересуватися в будь-яке місце складу, де потрібно завантажити або розвантажити коробки.

За словами віцепрезидента Boston Dynamics з розвитку бізнесу Майкла Перрі, робот допоможе автоматизувати процеси на складах, де немає відповідної інфраструктури. Завдяки системі машинного зору і навігації, він може діяти в мінімально адаптованому для цього просторі. Робота можна помістити в проходах між ящиками або поставити поруч з конвеєром.

Boston Dynamics стверджує, що Stretch може переміщати до 800 ящиків на годину і працювати до восьми годин без підзарядки. Управляти роботом може будь-яка людина після пари годин навчання.

Вартість поки невідома. Boston Dynamics шукає клієнтів для пілотного тестування робота і планує комерційне виробництво у 2022 році.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge

Читайте также:

Новий Atlas від Boston Dynamics

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT