Як робот Spot від Boston Dynamics допомагає в лікуванні COVID-19

Компанія Boston Dynamics заявила, що її чотириногий робот Spot вже використовується в одній з лікарень Бостона для надання допомоги при лікуванні хворих коронавірусною інфекцією COVID-19.

На сьогодні у компанії є амбітні плани з розширення використання її роботів для надання допомоги працівникам охорони здоров’я під час пандемії. Також вона відкриває доступ до своїх програмних і апаратних напрацювань, щоб інші лікарні та виробники роботів могли наслідувати її приклад.

Вже майже два тижні лікарня Brigham And Women’s Hospital of Harvard University використовує робота Spot для віддаленого сортування пацієнтів, у яких підозрюється наявність COVID-19. Таким чином, робот використовується як машину телемедицини. З цією метою на корпусі Spot застосовується спеціальне кріплення для планшета iPad або дисплея аналогічного розміру, який буде використовуватися для відеоконференцій між медичними працівниками та пацієнтами. Також робот оснащений засобами для забезпечення двостороннього радіозв’язку. Відзначається, що використання робота допомогло медсестринському персоналу скоротити час контакту з потенційно заразними пацієнтами. Тим самим, знижується ризик захворювання коронавірусною інфекцією медичним персоналом. Більш того, використання iPad і двостороннього радіозв’язку означає, що лікарі «можуть розмовляти з пацієнтами здалеку, можливо, навіть з власного будинку».

Boston Dynamics також прагне забезпечити допомогу іншим працівникам охорони здоров’я та тим компаніям, які в змозі надати підтримку медикам за допомогою застосування робототехніки або телемедицини. Тому Boston Dynamics надає доступ до всіх файлів, які забезпечують функціонування зазначеної конфігурації робота Spot.

Додатково повідомляється, що компанія не має наміру обмежуватися телемедициною. Boston Dynamics шукає способи зробити своїх роботів Spot ще більш корисними в боротьбі з COVID-19. Зараз компанія активно вивчає можливості віддаленого контролю життєдіяльності, щоб роботи могли виконувати такі завдання, як перевірка температури та підрахунок частоти дихання з використанням тепловізійної камери. За допомогою додатково встановлених сторонніх RGB-камер також можна фіксувати й інші показники життєдіяльності, наприклад, вимірювати пульс або рівень насичення крові киснем.

Надалі компанія має намір вивчити, чи можуть її чотириногі роботи застосовуватися з метою проведення дезінфекції в таких місцях, як громадські транспортні вузли, лікарні, намети для огляду пацієнтів з підозрою на COVID-19. Для цих цілей планується використовувати системи ультрафіолетового випромінювання. Поки що це рішення знаходиться на ранніх етапах розробки.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge

Читайте также:

Новий Atlas від Boston Dynamics

Засновник Boston Dynamics про майбутнє робототехніки

У Google вигадали спортивну дисципліну для робоособак

Робособаки Boston Dynamics виступили на показі бренду Coperni