Як відчистити гаджет, що «постраждав» під час застілля

Перша хвиля святкувань минула, а на планшеті чи екрані ноутбука видніються залишки салатів? Неприємна, але знайома всім ситуація — гіперпідключенність та манія фіксувати на фото і відео кожну мить святкування призводить до того, що пристрої часто знаходяться поряд із їжею. Ми зібрали дієві та доступні кожному пересічному користувачу поради для очищення техніки.

Стиснене повітря

Цей засіб підходить для очищення клавіатури ноутбука, ПК чи пристроїв з великою кількістю фізичних кнопок, ігрових консолей та пультів дистанційного управління. Балончик необхідно злегка струснути перед початком використання і діяти згідно рекомендацій на ньому. Конструкція з тонким соплом сприяє оптимальному очищенню пристроїв від залишків їжі, бруду та пилу.

Серветка з мікрофібри

Матеріал мікрофібри майже ідеально підходить для очищення практично будь-якої техніки. Відомо, що мобільний телефон середньостатистичного користувача збирає на собі стільки ж бактерій, скільки «проживає» на ручці дверей громадської вбиральні. Фахівці рекомендують протирати смартфон серветкою з мікрофібри, злегка змоченою теплою водою хоча би раз на добу. І не тільки коли забруднення очевидне, а регулярно.

Зубна щітка або пензлик

Необов’язково навіть витрачатись на балон стисненого повітря – можна вручну видалити пил та недоїдки за допомогою старої зубної щітки, тонкого пензлика для фарб чи навіть щіточки для нанесення макіяжу. Головне щоб вказані інструменти були чистими перед початком «гігієнічних» процедур.

Гумка від бруду

Відновити гарний вигляд техніки можна за допомогою, на перший погляд, не призначених для цього речей. Наприклад, підійде кухонна губка чи гумка Mr. Clean Magic Erasers. Користувачі в мережах публікують вражаючі результати чищення забрудненої техніки за допомогою таких засобів. Головне не перестаратись – занадто інтенсивні рухи можуть залишити подряпини.

Photo1

Ватні палички

Для особливих заглибин чи отворів у техніці можна використовувати ватні палички і зубочистки з намотаним прошарком вати чи серветки: вхід для навушників, отвори з підсвіткою, гнізда USB тощо. Для ефективнішого видалення бруду варто злегка змочити паличку ізопропиловим спиртом.

Ролик для одягу

Цей спосіб рекомендований для колонок – прибрати пил з поверхні найкраще вдасться роликом, що використовується для верхнього одягу:

lint-speaker

Джерело: Mashable

Читайте также:

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

Пристрої, які допоможуть розширити функціональність вашого ноутбука

Як не заплутатися: детально про стандарти та специфікації USB

Найцікавіші новинки з виставки IFA 2022 в Берліні